Блог

Види складів та їх функції — БЛОГ

Please log in or register to do it.

Дізнайтеся про типи складів, що найчастіше використовуються. Перевірте, які функції вони мають, щоб профіль вашої компанії відповідав потребам ринку.

Що таке склад? Визначення будівлі з погляду архітектури.

Склад незалежно від його функції відповідає будівельному законодавству. постійно закрита будівлящо означає, що він постійно прикріплений до землі. Залежно від проекту, що реалізується, це може бути одноповерхова або багатоповерхова будова. Це також може бути об'єкт підвал, В якому підземка також забезпечує додаткові місця для зберігання речей. Зрозуміло, що весь об'єкт повинен бути спроектований таким чином, щоб він відповідав усім вимогам. правила та стандарти та дозволив безоплатну роботу на своїх об'єктах відповідно до правил охорони праці та техніки безпеки. Звичайно, склади, як більші, так і трохи менші — це об'єкти, які використовуються для зберігання товарівобладнання чи інші аксесуари. Вони є ключовим елементом ланцюжка постачання..

Види складів та функції окремих об'єктів

У нижченаведеній класифікації показані різні типи складів. Перевірте, який з них найкраще підходить вашій компанії.

№1 Будівництво складської будівлі

При цьому виділяють три основні типи складів:

  • Склад закритий — закрите приміщення, яке використовується для зберігання продуктів, які потребують відповідних умов, наприклад, регульованої температури повітря, захисту від УФ-променів або вологи. Склади цього типу поділяються на надземні приміщення, розташовані над землею, та підземні приміщення, наприклад підвали або бункери.
  • Напіввідкритий склад — Такий тип сховища часто ще називають сараєм. Будівля зазвичай будується із трьох сторін, що забезпечує дуже хорошу циркуляцію повітря. У таких спорудах часто зберігаються будівельні матеріали, що вимагають захисту від атмосферних опадів, але вологість повітря не впливає на них.
  • Склад відкритий — ця назва відноситься до площ, що не мають даху. Такий склад зазвичай є обгородженою і мощеною територією, де зберігаються, наприклад, будівельні контейнери.

#2 Зберігання товарів

Компанії, що займаються складським зберіганням, можна поділити на три сектори, основним визначальним чинником яких є висота будівлі. Більшість таких компаній займаються виключно зберіганням вантажів на піддонах. Проте це єдина форма зберігання. Є також компанії, які зберігають сипучі вантажі, наприклад, у бункерах чи паливо у підземних резервуарах. Тоді висота та обсяг складу також мають значення.

Виділяється три типи складів по висоті:

  • високий рівень зберігання, коли на об'єкті є від 7,2 м до 25 м;
  • Середнє сховище, де об'єкт потрапляє у діапазон від 4,2 м до 7,2 м,
  • Пам'ять низька, коли висота об'єкта не перевищує 4,2 м.

#3 Складські функції

Ще одна поділ, має вирішальне значення при організації роботи підприємства, має великий склад, стосується функцій цього об'єкта. Ця класифікація включає, серед іншого:

  • Перевантажувальні склади — об'єкти, які розташовані в основних вузлах зв'язку, наприклад, на автомагістралях або в портах, які використовуються для швидкого перевалювання товарів між видами транспорту.
  • Виробничі склади — у таких виробничих цехах зберігаються напівфабрикати чи продукція, необхідна реалізації конкретних виробничих процесів даного підприємства.
  • Митні склади — склади тимчасового зберігання, у яких товари, контрольовані митниками, зберігаються досі випуску.
  • Контейнерні склади — на таких складах зберігаються контейнери, що використовуються для перевезення товарів, обладнання та машин.
  • Консигнаційні склади — Вони розташовані на території, що належить митній службі. Вони зберігаються продукти, які очікують отримання уповноваженими особами, наприклад, після міжнародної морської перевезення.

#4 Зберігання асортименту

Ще один важливий вид зберігання продукції — той, що передбачає відділення різних груп товарів один від одного. Ось де це виділяється наливні одиниці, сипучі вантажі, а також гази та рідини.

#5 Визначення асортименту

Розстановка товарів має вирішальне значення під час планування організації роботи складі. І в цьому випадку ми також можемо поділити склади на різні типи. В даний час переважають три типи складів, засновані на різних способах розміщення товарів:

  • Поділ товарів за частотою вивезення — у даному випадку ми маємо справу із залом, де на вантажно-розвантажувальних естакадах розташовані товари, що найчастіше перевозяться. Таким чином ви заощадите багато часу та себе. організація ефективна та існує протягом короткого часу. У цій стратегії передбачається, що піддони з сезонними або рідко перевезеними або вживаними товарами розташовуються далі від пандусів.
  • Постійні складські приміщення — ухвалення такої системи означає, що кожна група товарів має чітко визначений сектор незалежно від частоти транспортування чи використання.
  • Безкоштовні місця для зберігання — піддон із товаром розміщується саме там, де є вільне місце. Ця система забезпечує постійне транспортування товарів, але їх виявлення потрібно впровадження відповідної ІТ-системы.

#6 Розташування складів

Запорукою правильного розподілу товарів є правильна ієрархія складів за розташуванням. Логістичні гіганти найчастіше поділяють об'єкти за їх асортиментом. У цьому випадку розрізняють національні, регіональні та місцеві установи. При цьому виділяють такі види складів:

  • Комерційні склади — склади такого типу зазвичай розташовуються найближче до комерційних об'єктів, щоб мінімізувати транспортні витрати та час.
  • Виробничі склади — Приміщення, де зберігаються напівфабрикати між наступними етапами виробництва.
  • Розподільні склади — використовуються для зміни структури товаропотоку.
  • Перевантажувальні склади ще називаються розподільчими центрами і використовуються для тимчасового зберігання продукції, призначеної для подальшого поширення.

#7 Ступінь механізації

Механізація складів — це процес, який полегшує їхню роботу, знижує потребу в людських ресурсах та робить координацію ефективною та швидкою. З цієї причини ми розрізняємо:

  • немеханізовані склади — все зроблено традиційним способом,
  • механізовані склади — приміщення, обладнані пристроями, що полегшують працю людей,
  • автоматизовані склади — Робочий цикл, який зводить до мінімуму необхідність роботи людей на складі. Всі процеси засновані на роботі IT-систем та роботів.

Резюме: зіставте тип складу та його функцію із профілем вашого бізнесу.

Виберіть правильну організацію складської роботи у вашій компанії. Визначте відповідне місце, ієрархію, тип зберігання продукції та ступінь механізації. Пам'ятайте, що використання спеціалізованих контейнерів, контейнерів для автоматичних складів за стандартами Euro Contecline або транспортних контейнерів для внутрішньої логістики є ключем до оптимальної організації багатьох складських приміщень у Польщі та Європі. Якщо вам потрібні спеціалізовані транспортні контейнери, ознайомтеся з пропозицією виробника Bekuplast. Ми завжди у вашому розпорядженні.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Вивчіть правила правильного зберігання вантажів на піддонах - БЛОГ
Способи комплектації замовлень - БЛОГ

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *