Прес-Форми

Інструменти для лиття під тиском — Moldie

Please log in or register to do it.

Лиття пластмас під тиском або лиття під тиском — це виробництво пластикових деталей у великих кількостях з використанням термопластавтоматів.

Щоб зрозуміти, як це працює, необхідно мати базове уявлення про інструменти для лиття під тиском: що це таке, як вони працюють, де їх знайти і які інструменти для лиття під тиском найкраще підходять для конкретних завдань.

На щастя, у цій статті описані всі деталі, які вам необхідно знати, перш ніж почати використовувати інструмент для лиття під тиском:

Що таке ливарна форма?

Прес-форма або А-пластина – це механічний інструмент, який використовується у процесі лиття пластмас під тиском. Формує розплавлений пластик готові пластикові вироби.

прес-форма для лиття під тиском

Це точка входу, через яку розплавлений пластик проходить із вузла упорскування. Вхід у литьову форму називається литником. Вони з'єднуються з напрямними та тунелями, що з'єднують литник із зображенням порожнини.

Зображення порожнини – це порожній простір у ливарній формі, який перетворює розплавлений пластик у бажану форму та розмір.

Як правило, цей інструмент для лиття під тиском може мати одну або кілька порожнин залежно від обсягу виробництва. Форми з однією порожниною називаються формами з однією відбитковою порожниною, а форми з кількома порожнинами називаються формами з кількома відбитковими порожнинами.

Що таке ежекторна форма?

Форма, що виштовхує, або пластина B є частиною інструменту для лиття під тиском, який діє як відправна точка, через яку пластикові деталі викидаються з ливарної форми.

Коли розплавлений пластик формується, затискний блок висуває пластину B з ливарної форми, створюючи відправну точку та виштовхуючи пластикові вироби з ливарних форм за допомогою штифтів, що виштовхують.

Що таке надформування?

Формування — це процес, у якому ливарна форма створює кілька верств навколо одного продукту. Це досягається шляхом повторного введення відлитих під тиском деталей у форму.

Однак для того, щоб цей процес був успішним, необхідні спеціалізовані інструменти для лиття під тиском з кількома вузлами упорскування.

Процес переформування простий. Ви починаєте із формування пластикових виробів із матеріалу основного кольору, залишаючи достатньо місця для розміщення більшої кількості пластикових виробів різних кольорів.

Види оснастки для ливарних форм

Невеликий отвір, що утворюється під час відкриття форми, називається воротами. Через ці отвори пластик потрапляє у порожнини форми. Існує два основних типи литників у ливарних формах. Утримувати:

  • Автоматичні ворота: ці ворота відчиняються автоматично, без втручання оператора. Так менше травм та шрамів. Ці ворота включають гарячеканальні ворота, клапанні затвори і затвори штифта, що виштовхує.
  • Ворота з ручним оздобленням: ворота цього типу вимагають від оператора відділення компонентів від напрямних після завершення циклу. До них відносяться литник, хрестовина, ворота перекриття та інші.

Види ливарних форм

Форми для лиття під тиском різняться за формою та розміром залежно від пластикового продукту, який ви хочете виробляти.

Існує безліч типів ливарних форм, які можна використовувати в процесі лиття під тиском пластмас, але найбільш поширеним є лиття з двома пластинами.

Різні форми для лиття пластмас під тиском класифікуються за:

Кількість порожнин форми

Одним із основних способів відрізнити лиття під тиском є ​​кількість порожнин прес-форми. У цій категорії є три різні типи ливарних форм. До них відносяться:

  • Сімейні форми: Сімейні форми мають багато різних порожнин. Компанії-виробники використовують його для виготовлення пластикових елементів різних форм та розмірів.
  • Прес-форми з однією порожниною: використовуються для створення однієї формованої деталі за цикл, оскільки вона має лише одну порожнину. Зазвичай вони не ідеальні для великомасштабного виробництва пластмас, але коштують дешевше за інші.
  • Багатомісні форми: цей інструмент для лиття під тиском має кілька однакових порожнин для виробництва великої кількості однакових контейнерів.

Система годування

Ще один спосіб відрізнити інструменти для лиття пластмас під тиском — це їхня система подачі, сукупність каналів, включаючи напрямні, литники та литники, які направляють розплавлений пластик у порожнину форми.

Ось різні типи форм у цій категорії:

  • Прес-форма для лиття з ізольованою напрямною: у цій ливарній формі використовуються ненагрівані напрямні для спрямування розплавленого пластику в порожнину зображення та нагрівачі картриджів для створення шарів, що оточують розплавлений пластик, для створення ізольованих відходів.
  • Прес-форма для лиття під тиском з гарячими литниками: це форми для лиття під тиском, що використовуються при лиття під тиском, у яких використовуються стрижні із зовнішнім або внутрішнім нагріванням. Форми постійно укладені в розділову пластину, щоб їх не можна було викинути разом із пластиковими деталями.
Система годування
  • Прес-форма для лиття під тиском з холодним каналом: Як і у ливарній формі з ізольованим каналом, в холодних каналах використовуються канали, що не нагріваються, для направлення розплавленого пластику в порожнини, що робить їх кращим варіантом для виробництва термочутливих пластикових компонентів.

Прес форма

Як уже згадувалося, формувальні пластини є одним із формувальних інструментів, що використовуються для виробництва пластикових контейнерів. Ви можете використовувати кількість формувальних пластин, щоб розрізняти різні інструменти для лиття пластмас. До них відносяться:

  • Лиття під тиском з подвійною пластиною: ця литва має доступні витрати на оснащення і може використовуватися практично з будь-якою напрямною системою, що робить її найбільш широко використовуваною ливарною формою сотнями тисяч компаній-виробників пластмас. Проте їм знайомі форми з однією порожниною.
  • Триплитне лиття під тиском: має додаткову скребкову пластину з двома лініями роз'єму, на відміну від двоплитної форми з однією лінією роз'єму. Ці лінії відокремлюють робочу систему від відлитих під тиском деталей.
  • Стькова ливарна форма: це найдорожча ливарна форма в цій категорії, але вона ефективніша і знижує загальні експлуатаційні витрати. У кожному циклі також використовують кілька тоннажних затискачів.

Вибір інструментальних матеріалів для лиття пластмас.

Вибір інструментального матеріалу — одна з ігнорованих, але критично важливих конструкцій інструментів для лиття під тиском. Вибір матеріалу істотно вплине термін служби інструментів для лиття під тиском.

Ви можете виготовити інструменти для формування алюмінію або сталі. Однак алюміній – не найкращий варіант для виробництва пластикових деталей із високими допусками. Тому його слід використовувати тільки для виготовлення компонентів з низькими допусками.

Також слід зазначити, що:

  • Правильна твердість та марка сталі мають вирішальне значення для балансу міцності та довговічності інструментів для ливарних форм.
  • Вам знадобиться твердіша сталь для виготовлення склонаповнених матеріалів, які можуть зношувати такі інструменти, як напрямні та ворота.
  • Ви також можете використовувати твердість сталі, щоб вказати крихкість сталі. Тому це не найкраще рішення для обробки елементів, чутливих до бокових навантажень.

Взаємозв'язок між складністю жорсткого оснащення та жорстким допуском

Конструкція прес-форми, кавітація та матеріали впливають на допуск інструментів для лиття пластмас під тиском. Простіший процес, ймовірно, дозволить досягти і підтримувати жорсткіший допуск, ніж складні деталі, оскільки це може поставити під загрозу більш жорсткий допуск, оскільки існують інші змінні, такі як кількість порожнин, які необхідно брати до уваги.

Взаємозв'язок між складністю жорсткого оснащення та жорстким допуском

Як правило, для виробництва складних деталей з додатковими функціями, такими як різьблення та внутрішні, знадобляться сучасні інструменти для лиття пластмас під тиском. Для складної геометрії можуть знадобитися додаткові поворотні механічні шестерні.

Процес оснастки для лиття під тиском

Процес виготовлення оснастки для лиття під тиском не такий вже й складний. Однак процес може змінюватись в залежності від продуктів, матеріалів та специфікацій, яким ви хочете відповідати.

Процес оснастки для лиття під тиском

Тим не менш, ось основні етапи процесу лиття під тиском:

Проектування та проектування

Першим кроком у процесі лиття під тиском є ​​створення дизайну та проектування. Він включає створення 3D-моделі CAD ливарної форми і тестування її продуктивності, щоб побачити, чи виробляє вона пластикові деталі бажаної форми, розмірів і допусків за допомогою програмного забезпечення для моделювання.

Досвідчений зразок

Наступним кроком буде створення прототипу форми для перевірки конструкції. Це допоможе вам вирішити, чи дасть ваша модель бажаний результат. Цей етап можна використовувати для доопрацювання конструкції прес-форми до того, як вона досягне фінальної стадії.

Майстерня

Тут ви створюєте фактичну форму. Для виготовлення форм можна використовувати різні матеріали, такі як алюміній та сталь, а також такі методи, як електроерозійна обробка (EDM), обробка з ЧПК або 3D-друк.

Кваліфікація прес-форми

Наступний процес виготовлення інструментів для лиття під тиском включає виготовлення декількох тестових деталей і вимірювання властивостей і розмірів відлитих пластмас, щоб перевірити, чи вони відповідають необхідним специфікаціям і стандартам.

Масове виробництво

Тепер коли ви знаєте, що ваша форма відповідає вимогам, ви можете використовувати її для масового виробництва. Це передбачає заповнення різних порожнин форми розплавленим пластиком і надання йому достатньо часу для остигання та затвердіння, приймаючи форму форми.

Обслуговування

Процес не закінчується одним виробництвом. Ви повинні підтримувати обладнання для лиття під тиском, щоб воно продовжувало виробляти високоякісну продукцію. Це означає ремонт зношених деталей, проведення необхідних регулювань та періодичне очищення.

Що слід враховувати під час пошуку компанії з виробництва пластикових форм?

Знайти кращу компанію-виробника для індивідуального процесу лиття під тиском може бути трохи складно. Вам потрібно знати питання, які ви хочете поставити, і відповідь, яка вам потрібна.

Що слід враховувати під час пошуку компанії з виробництва пластикових форм?

Щоб вибрати кращого виробника для процесу формування, врахуйте наступне:

  • Багаторічний досвід: Досвід має значення. Виробники з великим досвідом можуть виробляти менше дефектів, знижуючи загальні експлуатаційні витрати.
  • Вітчизняне виробництво. Ви хотіли б найняти місцевого виробника, щоб використовувати власні інструменти.
  • Чітке спілкування: ви хотіли б найняти надійного виробника, який триматиме вас в курсі процесу. Попросіть їх заздалегідь провести вас через весь процес та обов'язково запитайте про матеріали, які вам знадобляться. Подивіться, як вони представляють цілі, і вирішіть, чи підходять вони вам.

додаток

Тепер, коли ви знаєте, як працюють інструменти для лиття під тиском пластмас, ви можете почати свій проект. Створення пластикової тари у великих кількостях та в розумні терміни – досить простий процес. Він також доступний за ціною та допоможе виготовити якісну продукцію у найкоротші терміни.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Оптимізація упаковки у логістиці генеральних вантажів - БЛОГ
Вивчіть правила правильного зберігання вантажів на піддонах - БЛОГ

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *