Прес-Форми

12 неймовірно цікавих фактів про те, як виготовляються пластикові контейнери для харчових продуктів

Please log in or register to do it.

[ad_1]

Основна функція пластикової упаковки для харчових продуктів – захистити вміст та забезпечити здоров'я та безпеку споживачів. Однак для того, щоб продукти харчування були досить привабливими для прийняття споживачем рішення про покупку, їм потрібна приваблива упаковка.

Виробники продуктів харчування та напоїв отримують значну вигоду від промисловості пластмас та переробної промисловості. лиття під тиском виробляти упаковку для харчових продуктів, яка була б одночасно безпечною та привабливою.

При виробництві пластикових харчових контейнерів методом лиття під тиском за лаштунками відбувається безліч процесів, які споживачам можуть здатися цікавими. Наприклад, лиття під тиском дозволяє компаніям з виробництва продуктів харчування та напоїв відповідати стандартам, встановленим державними установами, такими як Управління контролю за продуктами та ліками (FDA).

У цій статті ми зосередимося на деяких цікавих фактах про те, як виготовляються наші харчові контейнери, зокрема з використанням лиття під тиском.

Що таке лиття пластикових харчових контейнерів під тиском?

Промислова машина для лиття пластмас під тиском

Майже кожен продукт, який ви купуєте, запакований; здебільшого з використанням пластику в тому чи іншому вигляді.

Оскільки харчова промисловість в цілому широко регулюється, очікується, що виробники дотримуватимуться певних стандартів здоров'я та якості, щоб діяти в рамках закону.

Науково-дослідний інститут інженерів Індії (EIRI) пояснює концепцію лиття пластмас під тиском, що відбувається у три етапи.

Організація я пишу«Спочатку розплавлений пластик упорскується у форму для виготовлення відлитої деталі. Потім через шпонковий штифт продувають стиснене повітря збільшення форми. Зрештою, контейнер переміщається на третю зупинку для скидання».

Ось кілька цікавих фактів про виробництво цих харчових контейнерів:

1. Існують різні види пластикового ліплення.

blau-rot-grün Ligend im Labor

Manufacturing.net, веб-сайт, присвячений новинам виробництва та довідникам, визначає стандартні процеси використовується при виробництві пластикових харчових контейнерів: лиття під тиском, видувне формування, термоформування та ротаційне формування.

2. Лиття під тиском – найпоширеніший метод.

Лиття під тиском — найпоширеніший процес, що використовується виробниками харчової тари. Відповідно до За даними Manufacturing.net, для цієї технології формування потрібні надзвичайно дорогі залізні форми.

Те ж джерело пояснює цей процес:

  1. Два сталевих блоки обробляються таким чином, що частина одного блоку входить до пазу, вирізаного в іншому блоці. Зазор створюється формою необхідного готового виробу.
  2. Залишено невеликий отвір для заливки розплавленого пластику в тріщину.
  3. Великий затискач утримує форму на місці, де вона залишається закритою, в той час як рідина, що охолоджує, циркулює через сталевий блок, щоб розплавлений пластик достатньо охолонув, щоб знову стати твердим.
  4. Затискачі відкриваються та готова продукція вивантажується.

Головною перевагою цього є його швидкість, що знижує витрати на виробництво і готову продукцію. Основним недоліком є ​​те, що необхідний інструмент коштує досить дорого.

3. Видувне формування відмінно підходить для виготовлення порожнистих деталей.

Цей метод передбачає згин двох металевих блоків так, щоб у зібраному вигляді вони виглядали як зовнішні частини необхідного виробу. У процесі формування ці блоки спрямовуватимуть розплавлений пластик, приймаючи форму продукту, який необхідно виготовити.

Основна сила цього методу полягає у виробництві порожнистих деталей. Одним із його недоліків є те, що він не такий точний, як лиття під тиском.

4. Ротаційне формування – найдешевше.

Виробництво. звіти що при відцентровому формуванні «основний процес починається з приміщення бажаної кількості пластикового порошку в порожню форму».

Форма обертається в духовці, щоб розплавлений пластик прилип до стінок, створюючи бажану форму в міру остигання пластика перед видаленням.

Порівняно з двома іншими методами ротаційне формування дешевше, хоча виробничий процес набагато повільніший.

5. Лиття пластмас під тиском обмежується виробництвом відкритої тари.

Відповідно до у каталог IQS, ресурс, на якому перераховані компанії-виробники: «Лиття під тиском обмежується виробництвом контейнерів, відкритих з одного боку».

Приклади таких контейнерів включають контейнери для харчових продуктів, миски, чашки, ванни та відра. Хоча це не зовсім неможливо, виробництво порожнього посуду з використанням цього методу складніше.

6. Їжа та виробники напоїв отримують велику вигоду від лиття пластику Молдинг

Вище ми торкнулися деяких переваг лиття під тиском, але давайте детальніше розглянемо цей метод, оскільки він є найпоширенішим.

деякий стаття уповноважений «Лиття пластмас під тиском: як воно виробляє революцію в харчовій промисловості та виробництві напоїв», опублікований ERPNews.com, перераховує деякі з основних переваг лиття пластмас під тиском у виробництві харчових контейнерів:

Різні програми: дозволяє харчової промисловості дотримуватись різних правил і рекомендацій щодо виробництва харчових контейнерів, забезпечуючи можливість їх широкого застосування.

Ефективне та швидке виробництво: Лиття під тиском є ​​найшвидшим, що робить його економічно ефективним у порівнянні з усіма іншими методами Це робить продукцію, виготовлену цим методом, ймовірно, дешевшою, ніж продукція, виготовлена ​​іншими методами.

Можливість обробки складних деталей.: Якщо у вас є правильна форма, цей метод допоможе вам створити якнайбільше деталей, не побоюючись зробити помилку.

Гнучкість кольору та матеріалу: Це можливо, оскільки лиття під тиском дозволяє вибирати із широкого спектру смол.

ERPNews.com укладає«У порівнянні з іншими методами лиття пластмас, лиття під тиском виявляється найкращим методом для виробників продуктів харчування та напоїв».

7. Пластикові контейнери для харчових продуктів повинні відповідати суворим правилам

Очікується, що виробники продуктів харчування відповідатимуть певним стандартам, чи то в Сполучених Штатах, чи на будь-якому іншому ринку.

Правила Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) та Асоціації виробників бакалійних товарів (GMA) вимагають, щоб виробники пластикових контейнерів використовували матеріали, призначені для контакту з харчовими продуктами. Виробники також повинні дотримуватися вимог щодо нетоксичності.

Пластики, призначені для контакту з харчовими продуктами, не забруднюють продукти харчування токсичними речовинами та хімікатами.

8. Харчові матеріали для лиття під тиском різняться.

Матеріали, які використовуються для виробництва харчових контейнерів, повинні бути інертними, нереакційними та довговічними.

Ось деякі поширені матеріали, які використовуються для виготовлення пластикових харчових контейнерів:

  • Поліетилен високої щільності (HDPE):Це найпопулярніший пластик серед виробників пластикових харчових контейнерів, оскільки він є довговічним і дозволяє виробляти як пігментовані, так і непігментовані контейнери.
  • Полікарбонат (ПК): це найбільше підходить, коли контейнер для харчових продуктів повинен бути міцним, наприклад, при виробництві багаторазових дитячих пляшечок і пляшок для води.
  • Поліетилентерефталат (ПЕТ): Цей матеріал найбільше підходить, коли контейнер повинен зберігати свою форму навіть під тиском. Це часто зустрічається при виготовленні продуктів, придатних для використання в духовці або мікрохвильовій печі.
  • Поліпропілен (ПП): Цей матеріал є твердим і в основному використовується для виготовлення контейнерів для сиропів та інших харчових продуктів, які необхідно віджимати.
  • Полістирол (ПС): Цей тип пластику в основному використовується при виробництві столових приладів для ресторанів, таких як чашки та миски.

9. Виробництво харчових контейнерів суворо регулюється.

Виробництво харчової тари – суворо регламентований процес. Очікується, що компанії дотримуватимуться низки вимог, у тому числі те, що продукція повинна:

  • Він не може бути виготовлений із токсичних матеріалів.
  • Бути збудованим без використання BPA
  • Отримайте сертифікат FDA
  • Відповідати правилам безпеки FMA
  • Відповідати стандарту ISO 9001:2015.
  • Відповідають стандарту GMA-SAFE

10. Перероблений пластик можна переплавити та відлити під тиском.

Перероблені пластикові пляшки у пакунках

Можлива плавка та лиття пластмас під тиском. Однак дехто вважає, що це може погіршити якість пластику. Крім того, немає жодної гарантії, що вироблений пластик продовжуватиме відповідати вимогам безпеки та якості, оскільки він може бути забруднений.

Відповідно до За даними WheatleyPlastics.co.uk, «використання переробленого пластику при лиття під тиском не надає очевидного впливу на якість деталі, що виготовляється».

Те ж джерело він додає«Здається, це безпрограшний варіант, але… як ми говоримо, є ще одна чи дві проблеми, які необхідно вирішити, перш ніж ми повністю відмовимося від використання перероблених пластмас у процесах лиття під тиском».

11. Лиття пластмас під тиском потребує дорогих інструментів.

Хоча лиття пластмас під тиском у довгостроковій перспективі може виявитися дешевшим, початкові інвестиції насправді можуть бути високими.

Reading Plastic.com намагається пояснювати чому ливарні форми такі дорогі. Компанія зазначає: «Литтєві форми зазнають тиску тисячі фунтів за кожен цикл. В результаті форми мають бути виготовлені з дуже міцних матеріалів, які витримують багаторазове використання без деформації».

Читання Plastic.com він додає що другим фактором, що визначає вартість ливарних форм, є складність деталі, що виготовляється.

12. Лиття під тиском може бути енергоємним

Процес плавлення смол для виготовлення контейнерів може потребувати багато енергії. Однак розробники обладнання для лиття під тиском старанно працюють над створенням ефективніших машин, які споживають менше енергії.

Компанії, що займаються литтям пластмас під тиском для харчових контейнерів, використовують сертифікати, як ISO 9001, для забезпечення сталого виробництва. Ще один спосіб для таких компаній стати екологічно чистішим — скоротити кількість відходів за рахунок забезпечення якомога більшого обсягу переробки.

[ad_2]

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Правила щодо пристроїв зберігання, що підвищують безпеку - БЛОГ
Чому слід мінімізувати запаси? - БЛОГ

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *