Прес-Форми

Лінія роз'єму для лиття під тиском — Moldie

Please log in or register to do it.

[ad_1]

Ми вже знаємо, що лиття під тиском є ​​дуже складним процесом. Це вимагає глибоких знань та терпіння. Більше того, якщо ви маєте досвід, ви завжди зможете добре виконати свою роботу. Одним з найважливіших аспектів процесу виробництва пластмас є лиття під тиском на лінії роз'єму.

лиття під тиском лінії роз'єму
Пластикові інструменти та іграшки зазвичай мають внутрішні компоненти. Тому зовнішні пластикові деталі мають порожнисті порожнини розміщення внутрішніх компонентів. Тепер два шматки пластику потрібно з'єднати разом, щоб закрити внутрішні компоненти. Крапка, де два шматки пластику перекриваються, називається лінією роз'єму.
Таким чином, лінія роз'єму – це точка, де дві пластикові деталі зустрічаються, утворюючи цілісний об'єкт. Зазвичай він фіксується клеєм. Однак, якщо вам потрібно відремонтувати прилад, іграшку або інструмент, вам доведеться розділити лінії роз'єму, щоб дістатися компонентів усередині.
Тепер ви розумієте, чому ливарне формування лінії роз'єму таке важливе. На стику обох нейтральних ліній повинно бути місць. В іншому випадку, внутрішні компоненти можуть бути пошкоджені пилом, вологою або іншими забрудненнями. А якщо вам коли-небудь знадобиться зачистити лінії роз'єму, тому що роботу виконано ідеально, після ремонту ви зможете знову з'єднати деталі за допомогою гарного клею.

Як вибрати розділову лінію?

Щоб вибрати нейтральну лінію, потрібно виконати кілька основних кроків. Оскільки права на помилку немає, робити це слід уважно. У наступних параграфах ви прочитаєте наші найкращі поради про те, як вибрати ідеальну лінію проділу.
По-перше, вам необхідно визначити найкращий кут або нахил поділу для пропонованого вами пластикового виробу. Це можна зробити, вивчивши прототип або ескізи пластикового виробу, який ви збираєтесь виготовити. Для досвідчених інженерів-технологів це має стати складним завданням.
Вам також необхідно визначити точку зіткнення двох пластикових частин. Як тільки ви можете визначити цю область, у вас буде нейтральна лінія. В ідеалі він має розділити готовий пластиковий виріб на дві половини.
Крім того, потрібно дізнатися, чи має пластиковий виріб кут нахилу. Якщо так, врахуйте ці елементи під час створення нейтральної лінії. Перш за все, ви повинні провести кілька тестів, щоб переконатися, що ви визначили правильну розділову лінію. Ви можете попросити поради у інших інженерів-технологів, тому що помилка призведе до величезних втрат у виробничому процесі.

Чому розділова лінія така важлива?

Існує безліч причин, з яких вам необхідно провести точну лінію розділення. Це одна з особливостей, що визначають результат виробництва пластикових виробів. Одна помилка в цій галузі може спотворити весь дизайн. По-перше, лінія роз'єму впливає на якість пластикового виробу, який ви намагаєтесь виготовити. Або, можливо, ви не зможете використовувати чи продати продукт споживачеві.
Крім того, визначення лінії роз'єму може полегшити виконання всього процесу лиття під тиском без стресу. Коли ви чуєте проблеми інженерів-технологів з термопластавтоматами або пов'язаними з ними операціями, вони, ймовірно, неправильно вибрали лінію роз'єму для продукту.
Ще одна причина, через яку лінія роз'єму стала незамінною у виробництві пластмас, — це процес утилізації. Враховуючи, що форму розділено на дві половини, необхідно забезпечити можливість звільнення пластику з порожнини та серцевини без спотворення ліній роз'єму. Що ж, у цій частині ви маєте штифти для викиду, які допоможуть вам зробити все правильно.

Різні типи розділових ліній

Це деякі із стандартних ліній роз'єму, які можна знайти на пластикових виробах. Ви повинні знати ці різні розділові лінії. Ви можете швидше приймати рішення заводу про завершення процесу лиття під тиском, коли бачите лінію роз'єму на виробі.

Вертикальна розділова лінія

Це одна із найпоширеніших форм роз'ємів на пластикових виробах. Він проходить вертикально від кінця виробу до іншого. З цією лінією роз'єму можна легко працювати, оскільки виріб легко витягти з осердя або гнізда.

Градуйована розділова лінія

Цей нейтральний стиль лінії пояснюється зовнішнім тиском гніздо. В результаті осердя може злегка ковзати по порожнині. Якщо за цим не стежити і не керувати, це може спричинити руйнування пластикового виробу.
Однак якщо вона мінімальна, то вийде ступінчаста розділова лінія, що не так уже й погано. Щоб впоратися з цією ситуацією, експерти радять знайти спосіб підтримати порожнину, щоб запобігти зміщенню ядра.
У виробничому процесі слід також використовувати відповідні ворота. Це гарантуватиме, що обсяг заливається у форму розплавленого пластику не перевищить рекомендований обсяг. Надмірний обсяг у формі може призвести до зміщення та руйнування ступінчастої лінії роз'єму.

Вигнута розділова лінія

Цю розділову лінію можна зустріти на дитячих іграшках та іншому пластиковому обладнанні з безліччю закруглених сторін. Це ще одна стандартна розділова лінія у галузі. Ви також можете зробити це досить легко.

Комплексна роздільна лінія

Це одна із складних ліній роз'єму, які можна зустріти в індустрії лиття під тиском. Особливістю цієї лінії роз'єму є поєднання інших ліній роз'єму, у результаті відбувається складне з'єднання пластикових половин. Хоча й рідко, але можуть виникнути ситуації, коли комплексна лінія роз'єму найкраще працює у процесі лиття під тиском.
Однак складна лінія роз'єму може ускладнити виріб, особливо, коли його часто доводиться розбирати для ремонту. Насамперед, подумайте про те, щоб зробити роздільні лінії ідеальними. Це фактори, що впливають на привабливий зовнішній вигляд пластикового виробу. Крім того, вам не доведеться турбуватися про будівельні дефекти, якщо ви правильно зробите лінію роз'єму.

[ad_2]

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Контейнери для перевезення харчових продуктів – яким стандартам вони мають відповідати? - БЛОГ
Види літникових литників

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *