Блог

Контейнери для перевезення харчових продуктів – яким стандартам вони мають відповідати? — БЛОГ

Please log in or register to do it.

[ad_1]

Які стандарти застосовуються для транспортування харчових продуктів?

Умови транспортування, перепакування та розвантаження відіграють ключову роль при транспортуванні харчових продуктів. Норми та стандарти, що діють у харчовій промисловості, висувають особливі вимоги до транспортно-експедиторських компаній, що гарантують безпечне споживання продукції, що транспортується. Кожен вид продуктів вимагає створення різних транспортних засобів, тому до окремих груп продуктів застосовуються різні норми. Інші стосуються продуктів тваринного походження, треті – овочів та фруктів, треті – хліба та кондитерських виробів.

Під час перевезення важливою є відповідна температура всередині вантажного відсіку, яка повинна відповідати параметрам зберігання конкретної продукції. Забезпечивши відповідну температуру, ви можете уповільнити процес старіння продуктів харчування. Стандарт являє собою систему, яка контролює та записує роботу холодильних пристроїв. Важливо, щоб продукти, призначені для споживання, доходили до призначення в гігієнічних умовах; чинні стандарти встановлюють найвищі стандарти чистоти. На безпеку продукції, що перевозиться, впливає також максимальна вантажопідйомність транспортного засобу, перевищувати яку не можна.

Стандарти та правові норми щодо контейнерів для транспортування та зберігання.

Гігієна транспортних засобів та ємностей, у яких перевозяться і потім зберігаються продукти харчування, відіграє ключову роль. Положення Закону про:

  • санітарні умови харчування та харчування
  • продовольча безпека та харчування
  • Вимоги ЄС

застосувати до кожного постачальника. Виробники коробок знають, що предмети, призначені для споживання, необхідно групувати та транспортувати у спеціальних контейнерах, що відповідають конкретним параметрам використання. Також важливо правильно захистити продукти харчування від погодних умов, важливими є правила роздільного перевезення окремих видів продуктів харчування.

Чому варто інвестувати у спеціальні транспортні та складські контейнери?

Кращими варіантами доставки продуктів є пластикові коробки, дозволені для прямого контакту з харчовими продуктами. Для багатьох постачальників вони безперечно є кращим рішенням, ніж дерев'яні ящики, оскільки вони демонструють

  • велика стійкість до зовнішніх факторів,
  • вони легші
  • більш стійкий до деформації

Пластикові коробки транспортування легко утримувати в чистоті, перфорована структура забезпечує достатню циркуляцію повітря. Виробники пластмас, беручи до уваги безпеку зберігання продукції та витрати на транспортування та зберігання, розробляють рішення, що гарантують високу стійкість коробок при їх штабелюванні. Важливо, щоб контейнери, схвалені прямого контакту з харчовими продуктами, були лише ергономічними, а й екологічними, оскільки на 100% підлягають вторинної переробки.

Яку роль контейнери для хліба грають у транспорті?

Євротранспортні контейнери для транспортування та зберігання хліба також використовуються для зберігання кондитерських виробів. Роль таких коробок – не лише забезпечити свіжість та оптимальну упаковку хліба, а й правильно презентувати випічку. Конструкція кошиків для випікання забезпечує ідеальну циркуляцію повітря, що продовжує термін зберігання продуктів.

Переваги спеціальних м'ясних ящиків

М'ясо – товар, схильний до швидких процесів псування, тому його транспортування має бути швидким і ефективним, за строго визначеними умовами. Контейнери, що використовуються в недавньому минулому для перевезення м'яса, виготовлялися із сталі — важкого та дорогого матеріалу. Якісні пластикові контейнери для м'яса і птиці не вступають в реакцію з сирим м'ясом, а завдяки високим механічним параметрам дуже міцні і довговічні. Структура коробок дуже важлива, тому що до них не прилипає бруд та жир, що дозволяє легше утримувати їх у чистоті та мити з використанням спеціального дезінфікуючого засобу. Ще однією перевагою є те, що такі контейнери завжди підходять для пральних машин автоматичних.

На що слід звернути увагу під час вибору контейнерів для фруктів та овочів?

Ящики, призначені для перевезення овочів та фруктів, адаптовані до суворих вимог логістики свіжих продуктів. Всі контейнери багаторазові та мають стандартизовані розміри, тому їх можна комбінувати між собою. Вибираючи ящики для перевезення овочів та фруктів, слідкуйте за тим, щоб вони мали гладку поверхню, що підвищує гігієнічні норми. Тип матеріалу та правильна вентиляція важливі для запобігання гниття.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

[ad_2]

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

все, що потрібно знати - Молді
Лінія роз'єму для лиття під тиском - Moldie

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *