Прес-Форми

Чи є лиття під тиском/лиття з пінополістиролу гарною ідеєю?

Please log in or register to do it.

Коротка відповідь на поставлене вище питання: так. Полістирол – один із полімерів, який при нагріванні перетворюється на рідину. Можна направити розплавлений полістирол у відповідну форму для формування пластикових виробів за стандартних температур. Хоча він відмінно підходить для лиття під тиском, є кілька особливостей, на які слід звернути увагу на цей процес.
У цьому пості основна увага приділяється литтю полістиролу під тиском, його властивостям та тому, як отримати найкращі результати під час та після процесу лиття під тиском.

Що таке полістирол?

Якщо дати коротке визначення, то полістирол – це продукт, який отримує полімеризація стиролу. Це звичайний продукт, що використовується для виробництва багатьох пластмас, що використовуються в індустрії гостинності та пакування харчових продуктів.
Затребуваність полістиролу в цих галузях обумовлена ​​його властивостями. Ми визначили деякі основні характеристики, які роблять полістирол придатним для пакування харчових продуктів. Вони полягають у наступному;

Полістирол твердий

Не лише звичайний пластик важко зберігати форму. Жорсткий каркас із пінополістиролу робить його відмінним варіантом для пакування різних видів продукції.

Полістирол прозорий.

Кінцеві пластикові вироби виготовлені методом лиття під тиском полістиролу прозорі. Ця продукція має привабливий естетичний вигляд, що також вигідно для ринку. Тому полістирол — добрий вибір для виготовлення незвичайних пластикових столових приладів для різних служб доставки їжі.

Матеріал стерильний.

Більше того, при дотриманні решти умов можливість забруднення полістиролу виключена. Матеріал стерильний, що чудово підходить для виробництва різноманітної продукції у медичній промисловості.

Низька теплопровідність

Полістирол має низьку теплопровідність. Таким чином, це важливий полімер, який можна використовувати для пакування харчових продуктів. Ми знаємо, що людям, які замовляють їжу з доставки їжі, потрібна гаряча їжа.
Оскільки полістирол має низьку теплопровідність, він є найкращим матеріалом для збереження тепла продуктів, що містяться в ньому, до доставки упаковки.

Вироби з полістиролу

Лиття полістиролу під тиском – це перший крок до створення цілого ряду виробів. Це продукти, якими ми користуємося щодня і, мабуть, через якийсь час викидаємо. Саме тому важливо використовувати екологічно чисті матеріали.
Ось деякі з основних продуктів, які виробники розробляють із використанням полістиролу;
Жорсткість цього полімеру робить його ідеальним для виготовлення лоток, ложок, чашок, тарілок, ножів і т. д. Полістирол також використовується для виготовлення мисок різних розмірів.
Ми знаємо, що все ще проводиться безліч досліджень пошуку нових способів використання полістиролу. Саме тому ми тримаємо кулачки, адже, напевно, з цього полімеру можна виготовляти безліч інших виробів.
Щодо цього посту, то полістирол настільки ефективний при виготовленні виробів методом лиття під тиском полістиролу. У рідкому вигляді він проникає навіть у найдрібніші тріщини, надаючи пластиковим виробам виразних деталей.

Причини, з яких полістирол ідеально підходить для лиття під тиском

Литий полістирол/ливарний полістирол/ливарний полістирол

Полістирол входить до шістки кращих полімерів, що використовуються в багатьох галузях промисловості для виробництва пластикових виробів у світовому масштабі. Високий попит на пінополістирол обумовлений насамперед його особливостями, про які ми говорили нижче;
Постійний рідкий стан
У розплавленому вигляді полістирол є зв'язковим. Це одна з причин, чому він є найкращим вибором для виробництва різних пластикових виробів. Якщо ви бажаєте виготовляти цю продукцію для оптових замовлень, вибирайте пінопласт. Ви можете бути впевнені, що ваша продукція та кінцевий результат будуть мати однакові найкращі характеристики для продажу на ринку.
Інженери високо оцінили полістирол при проектуванні та виробництві пластикових виробів із кращими конструктивними деталями. Це пояснюється сумішшю матеріалу після його плавлення. Однак, ми завжди радимо виробникам регулярно контролювати свої системи опалення. Це забезпечить плавлення полістиролу у допустимому діапазоні температур, який найкраще підходить для виробництва пластмас.
Низьке енергоспоживання при плавленні
Ми також помітили, що фабрики можуть уникнути надмірного споживання енергії під час роботи з пінополістиролом. Це з тим, що матеріал плавиться при температурі, яка потребує багато енергії.
В'язкість
Крім того, полістирол має надзвичайно липкі властивості. Тому він найкраще підходить для масового виробництва невеликих пластикових виробів, які повинні мати схожі конструктивні деталі. В'язкий розплавлений полістирол легко тече у литьову форму, де йому надається форма досягнення бажаного ефекту. Ми оцінили показник плинності розплаву полістиролу.
Це дуже вражає. Ось чому багато інженерів говорять, що це один із найпростіших у роботі полімерів в індустрії пластмас.
Він менш щільний, ніж інші полімери.
Ми знаємо, що, порівняно з поліетиленом, полістирол має набагато меншу щільність. Це відмінна властивість, що підвищує його придатність для виробництва різних виробів із пластмаси. Полістирол, отриманий литтям під тиском, важить дуже мало, тому його також віддають перевагу упаковці харчових продуктів. Харчові компанії можуть відправляти замовлення оптом, не турбуючись про вагу або вплив на транспортні засоби кур'єрських компаній.
Низький ступінь усадки
Багато полімерів дають усадку під час лиття під тиском. Усадка може серйозно спотворити форму та фізичні властивості виробу. Найкраще оцінити здатність пластику зберігати форму до та після лиття під тиском. У випадку з пінопластом ймовірність усадки невелика.
Кінцевий продукт матиме достатньо пластикової поверхні, щоб наклеювати плакати та логотипи, залежно від компанії. Таким чином, використання полістиролових виробів для лиття під тиском також збільшує ваші можливості з підвищення впізнаваності бренду.
В цілому ми знаємо, що полістирол має багато бажаних механічних властивостей, необхідних для правильного лиття під тиском у будь-який момент часу. Умови цього процесу є базовими, а це означає, що все, що вам потрібно, це підходяща машина для лиття під тиском для завершення процесу.
Нарешті, незалежно від очевидних особливостей, вам слід провести попереднє тестування, щоб переконатися, що полістирол, який у вас є, найкраще підходить для термопластавтомату, який ви хочете використовувати для виробництва пластмас.
Вибір правильної компанії з лиття під тиском також важливий. Ми відкриті для відповідей на ваші запитання та виконання замовлень. Зв'яжіться з нами зараз.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Що слід враховувати під час лиття поліетилену під тиском - Moldie
Прес-форма для лиття під тиском/Підйомник для форм - Огляд - Moldie

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *