Прес-Форми

Чинники, що впливають на вартість лиття пластмас під тиском

Please log in or register to do it.

Для будь-якого проекту лиття пластмас під тиском існує безліч різних факторів, що впливають на витрати. Для різних проектів загальні витрати можуть відрізнятися по-різному через відмінності у кожному факторі.

1. Складні деталі збільшують час проектування прес-форм і час обробки, а також призводять до збільшення витрат на прес-форми. Деталі більшого розміру, а іноді й деталі зі складними характеристиками, вимагають більших форм з великою кількістю матеріалу та більших і найдорожчих машин для обробки, що збільшує витрати. Проте й інші випадки. Іноді прості великі форми для лиття під тиском коштують дешевше, а складні маленькі форми для лиття під тиском коштують дорожче.

2. Матеріал виробу. Вибір термопластичного матеріалу також дуже впливає на витрати на лиття пластмас під тиском. При виборі термопластичного матеріалу враховуйте кількість деталей, вартість, добавки, сполуки, температуру формування, марку, колір та доступність. Абразиви можуть вплинути на витрати на обслуговування прес-форм.

3. Матеріал форми Вибір металу для ливарної форми залежить від використання форми та пластику, з якого виготовлено виріб. Прес-форми для деталей прототипів вимагають нижчої міцності металу, у той час як форми для тривалих виробничих циклів вимагають високої міцності металу, щоб забезпечити великомасштабне виробництво прес-форм. Для пластмас, стійких до високих температур, потрібна форма більшої твердості. Як правило, дешевші металеві сплави менш довговічні, а термін служби форми коротший. Як було обговорено вище, абразивні матеріали також можуть впливати на витрати на обслуговування прес-форм, тому при виборі матеріалів для прес-форм також слід враховувати витрати на обслуговування та заміну прес-форм.

Інші фактори, такі як об'єм та порожнини, час циклу, місцезнаходження виробника, також можуть впливати на вартість лиття пластмас під тиском. Перед початком проекту необхідно взяти до уваги різні фактори та їхню взаємодію. Витрати можна контролювати завдяки оптимальному поєднанню всіх факторів.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Порівняння технологій 3D-друку та виготовлення прес-форм
Переваги, які роблять ін'єкційну пластику популярною

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *