Блог

Де шукати економію під час будівництва складського приміщення? — БЛОГ

Please log in or register to do it.

Підготовка документації

Підготовчі роботи – тобто збирання всіх необхідних документів та вирішення юридичних та адміністративних складнощів – можуть здійснюватися інвестором самостійно або доручити генеральному підряднику об'єкта. Хоча останній випадок передбачає додаткові витрати, може виявитися вдалим рішенням. Спеціалізовані компанії постійно відстежують нові правові норми та зміни у будівельному законодавстві, забезпечуючи підготовку документації відповідно до них. Варто розуміти, що процес отримання всіх дозволів на будівництво іноді потребує величезних витрат часу, чого багато інвесторів не хочуть або не можуть собі дозволити.

Вибір ділянки

Вартість ділянки відіграє у сумі витрат на будівництво. Помилково ґрунтувати свій вибір виключно на привабливій ціні; дешеві невеликі ділянки в щільно забудованих місцях можуть породити масу наступних проблем, викликаних, наприклад, наявністю непрохідних ліній забудови, необхідністю дотримуватися дистанції від меж ділянки та сусідніх будівель, забезпеченням доступу до комунікацій та каналізації та відповідність додатковим вимогам, що випливають із плану умов розвитку. Несприятливі умови місцевості (наприклад, високий рівень ґрунтових вод або великі ухили) або геофізичні умови (часті опади або сильні вітри) вимагають додаткових витрат на дренаж або вирівнювання території або посилення несучої конструкції будівлі.

Вартість будівництва

Одним із найважливіших факторів, що впливають на вартість будівництва, є ланцюжок постачальників та субпідрядників. Правило просте: чим більша кількість, тим більший ризик виникнення проблем з якістю робіт та матеріалів та збільшення витрат. Остання не уникнути у ситуації, коли доходи генерального підрядника формуються за рахунок націнок, що накладаються на роботи інших компаній. Тому щоб розумно мінімізувати витрати, варто вимагати від підрядника чіткої інформації про те, яка частина робіт буде виконана з використанням субпідрядних компаній. Найдешевша пропозиція від компанії, що не має власних ресурсів для реалізації, збільшує ризик виникнення непередбачених обставин, що збільшують витрати на етапі реалізації, тому часто воно є лише привабливим. Коли підрядник заробляє гроші на продукті, який він доставляє у межах комплексу робіт, його авторитет значно зростає.

Розмір та характеристики складської зали

Саме будівництво складу також впливає витрати. Найдорожчими є цегляні будинки, а дешевшими – сталеві або гібридні конструкції. Важливими є також розміри об'єкта, адже ширина залу визначатиме витрата сталі на балки, а також їх розміри. Висота об'єкта своєю чергою впливає довжину колон і поверхню обшивки стін.

Найпростіший спосіб знизити витрати на будівництво нового складу – підігнати його розміри під конкретні логістичні потреби та особливості технологічного процесу. Останнє зазвичай визначає форму об'єкта та його поділ на окремі зони (у разі складу – на зони прийому, зберігання, комплектації та відвантаження товарів). На етапі робіт варто ухвалити рішення про можливе розширення в майбутньому, оскільки це впливає на проектування і будівництво споруджуваного в даний час споруди. Також необхідно визначити, яку систему зберігання ми збираємось використовувати – це стосується, наприклад, високих стелажів, рівня автоматизації та складської техніки.

Низьке енергоспоживання

При будівництві великих складських приміщень варто розглянути можливість інвестування в автоматизовані системи управління енергоспоживанням, які допоможуть контролювати споживання та забезпечити економію споживання комунальних послуг. Спеціалізовані підрядники пропонують, серед іншого: рішення, які автоматично відключають опалення або налаштовують освітлення під ваші потреби та плавно регулюють його інтенсивність в залежності від часу доби. Економію дає не тільки зональне керування штучним світловим потоком з одночасною великою освітленістю (мансардні вікна, вікна), але й використання датчиків присутності. При необхідності вони активують обігрів та зональне освітлення.

Існують і простіші методи зниження енерговитрат, такі як правильне розташування будівлі по відношенню до джерела світла, що знижує необхідність використання електроенергії та опалення. Експерти також рекомендують шукати способи економії за рахунок використання відновлюваних джерел енергії, таких як фотоелектричні панелі.

Короткий зміст

Є ще багато областей, де ви можете спробувати знизити витрати на будівництво сталевого цеху без зниження якості або збільшення часу реалізації. Однак, ґрунтуючись лише на цих порадах, у багатьох випадках ми можемо заощадити багато часу, стресу та грошей.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Оптимальне планування пристроїв зберігання даних або як це зробити правильно? - БЛОГ
Який розмір порції під час лиття під тиском?

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *