Блог

Крос-докінг – що це таке та які його функції? — БЛОГ

Please log in or register to do it.

Визначення крос-докінгу. Перевірте, що це таке, коли його варто використовувати і які функції виконує на логістичних складах.

Що таке крос-докінг? Визначення.

Потреби сучасного споживача настільки великі, що багато підприємців, які, наприклад, продають товари приватним особам, відмовляються від зберігання товарів. У разі час є важливим чинником. Використовуючи сучасні логістичні системи, ви легко можете пропустити цю частину логістики. Таким чином, популярний крос-докінг, який у широкому розумінні перекладається як «пряма стиковка», означає метод, що пропускає етап класичного ланцюжка поставок, який пов'язане із зберіганням продуктів. Цю форму часто називають крос-докінгом, який передбачає поділ доставлених товарів та їхню негайну передачу до відділу відвантаження. На практиці операція крос-докінгу передбачає, що транспортні компанії доставляють безліч товарів за заданою адресою, поділяючи їх на комплекти чи пакети та доставка дрібним одержувачам у дуже короткий термін.

Крос-докінг склад – переваги та недоліки цього рішення

Звичайно, крос-докінг, як і інші методи логістики, має як переваги, так і недоліки. Перш ніж ухвалити остаточне рішення, варто їх проаналізувати.

Недоліки крос-докінгу:

  • безперебійність процесу доставки залежить від бажання окремих підрядників та наявності товару,
  • рекомендується контролювати окремі ланки ланцюжка поставок, що потребує додаткового часу,
  • Як підприємець, ви можете лише орієнтуватися у прийомі замовлень та роботі з клієнтами, а за інші етапи відповідають ваші підрядники.

Переваги крос-докінгу:

  • можливість оптимізації термінів доставки замовленої продукції,
  • мінімізація кількості помилок,
  • скорочення витрат за рахунок виключення сховища, що в довгостроковій перспективі коштує досить дорого,
  • нижча ціна доставки безпосередньо з логістичних об'єктів,
  • опціонально підприємець може використовувати відвантаження товару через посередника сторонніх організацій,
  • найкраща координація ланцюжка поставок.

Коли варто впроваджувати логістичну модель у вигляді крос-докінгу?

Крос-докінг чудово вирішує проблему нестачі сховищ. Зберігання коштує дорого незалежно від того, чи вирішите ви здати об'єкт в оренду або побудувати його, а потім обслуговувати. Пропускаючи цей етап, ви скорочуєте обсяг робіт, що позитивно позначиться на якості послуг, які надає ваша компанія – чим менший обсяг діяльності, тим вища якість. Крос-докінг добре працює для швидкохідних товарів, а це означає, що вони користуються популярністю та продаються як гарячі пиріжки.

Резюме: зробіть правильний вибір – вибирайте крос-докінг!

Використовуючи крос-докінг, ви напевно швидко помітите, що з певними підрядниками ваш бізнес швидко розвиватиметься. Все, що вам потрібно зробити, це звести до абсолютного мінімуму фактори, які можуть вплинути негативно на ваші дії. крос-докінг допоможе вам скоротити витрати і фактично зменшить робоче навантаження. Подумайте, чи підходить вам така форма ведення бізнесу, і вживіть відповідних заходів, щоб товари доставлялися дрібнішим одержувачам. плавно та вчасно.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

БЕЗ BPA – чи це безпечно? - БЛОГ
Технологічні системи складу. Які їх переваги та недоліки? - БЛОГ

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *