Блог

Логістичний центр. Що це таке, види та функції в логістиці

Please log in or register to do it.

Вивчіть визначення логістичного центру, дізнайтеся про типи та його функції в логістиці та транспорті.

Логістичний центр – що це? Визначення.

У сучасному світі вже нікого не дивують великі логістичні центри, які найчастіше розташовані на важливих та великих транспортних вузлах. Величезні зали зі спеціальними пандусами, що полегшують навантаження та розвантаження товарів – цілком повсякденне видовище. Деякі з них є логістичні центри, які в основному займаються сортуванням товарів або поставок та їх доставкою на ринок на національному, провінційному чи районному рівні. Звісно, ​​кожен логістичний центр оснащений необхідною інфраструктурою. Крім тієї, яку можна побачити зовні предмета, є ще його внутрішня частина. Основна функція таких об'єктів – збирання, зберігання, розподіл та відправлення відправлень для подальшого транспортування.

Типи логістичних центрів

Види таких об'єктів можна розділити на:

  • глобальні логістичні центри
  • регіональні логістичні центри
  • місцеві логістичні центри.

Асортимент кожного наступного об'єкта з цією функцією є меншим, що також впливає на потужність конкретних логістичних центрів.

Які функції має логістичний центр?

Ось найважливіші функції логістичних центрів:

  • сховище
  • транспорт
  • виконання замовлень
  • виконання замовлення
  • управління поставками

Звісно, ​​це ще не все. До другорядних функцій логістичних центрів належать також такі форми співробітництва, як: рекламна діяльність, експедирування, страхування, експлуатація техніки та навіть банківські та бухгалтерські послуги.. Як бачите, логістичні центри надають комплексні послуги, що, безумовно, спонукає скористатися їх послугами. Варто знати, що кількість логістичних центрів у нашій країні постійно змінюється. Звісно, ​​він не падає, а росте. Це пов'язано, перш за все, з зростаючим попитом на товари і споживачем, що постійно розширюється.

Логістичний центр – приклади

Найбільші логістичні центри у Польщі та Європі, звичайно ж, розташовані на основних транспортних вузлах. Звичайно, це не тільки розв'язки швидкісних автомагістралей, але також водні та залізничні колії. Це дозволяє товарам подорож від виробника до замовника у короткий термін. Найбільші логістичні центри розташовані, зокрема, у Хожуві, поряд із автомагістраллю А4 – цей об'єкт займає площу 234 848 кв. м, у Стрикуві та в парку Блоні. Однак у Європі виділяються логістичний центр у Вероні площею 250 га та у Бремені (Німеччина) площею 472 га. Зрозуміло, кожен із них незначно відрізняється своєю специфікою, прийнятими системами та обладнанням. Однак таке обладнання, як пластикові піддони, складні транспортні контейнери євростандартів та пластикові піддони євростандартів є практично в кожному логістичному центрі.

Резюме: використовуйте потенціал професійних логістичних центрів у компанії.

Більшість людей плутають поняття логістичного центру із логістичним складом. У випадку з першими йдеться, звичайно, не стільки про сам об'єкт, скільки про процеси, які там відбуваються на основі сучасних рішень, що використовуються в логістичній галузі. З іншого боку, логістичний склад – це просто об'єкт, де зберігаються вантажі, а товари розвантажуються та завантажуються. І перше, і друге важливе для всієї транспортної галузі і, наприклад, ринків електронної комерції. Однак без такого логістичного центру функціонування невеликих компаній було б набагато складнішим. Подбайте про розвиток власної компанії та налагодити співпрацю з надійним логістичним центромякий візьме на себе частину ваших обов'язків і одночасно збільшить пропускну спроможність вашої компанії, а отже, і збільшення прибутку.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Переваги трафаретного друку на пластиці: пояснення основних переваг
Як мають виглядати процеси зберігання?

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *