Прес-Форми

Переваги лиття під тиском ПММА

Please log in or register to do it.

Лиття під тиском поліметилметакрилату (ПММА) — це процес впорскування органічного скла та акрилу в порожнину для формування продукту після охолодження та затвердіння. Ці форми можна використовувати для виготовлення різних речей, у тому числі акваріумів, автомобільних вікон і екранів мобільних телефонів. Багато компаній, що займаються литтям пластмас під тиском, віддають перевагу акрилові склу через його чудову стійкість до стирання.

Автомобільна промисловість переживає величезне зростання виробництва по всьому світу, особливо в Азії. Багато країн інвестують у виробництво ефективних автомобілів, виготовлених із екологічно чистих матеріалів. Це хороша новина для ПММА, оскільки очікується, що він позитивно вплине на індустрію лиття під тиском.

Важливість лиття акрилу під тиском

Акрил — корисний пластик для тих випадків, коли висока міцність удару не є проблемою. Це економічна заміна у тих випадках, коли міцність не є ключовим фактором. В процесі лиття акрилу під тиском технік може отримати точні форми за допомогою технології лазерного різання, оскільки матеріал випаровується під дією концентрованої лазерної енергії. Якщо важлива оптична прозорість, акрил – чудовий вибір. Зазвичай після механічної обробки деталі необхідно полірувати, щоб видалити сліди інструментів та відновити оптичну прозорість.

Якщо у вас є будь-які продукти, що вимагають лиття під тиском ПММА, ми можемо запропонувати високоякісне обслуговування та експертні консультації з лиття під тиском ПММА. Можливо, ви не знаєте, але багато виробів із пластику та скла, які ми використовуємо у повсякденному житті, виготовлені з поліметилметакрилату. Деякі продукти, виготовлені методом лиття під тиском акрилу, включають:
Лінзи для окулярів
модні аксесуари
Чохли для мобільних телефонів
Патрони
Вікна автомобіля
Чохли для комп'ютерів та інших електронних пристроїв
старий акрил дає безліч переваг

Стійкі до подряпин продукти

Кожен хоче купувати речі, які будуть міцними та довговічними. Акрилові молдинги більш стійкі до подряпин, порівняно зі своїми скляними аналогами. Вони можуть зберігати свій привабливий зовнішній вигляд без будь-яких погіршень.

Переваги лиття під тиском ПММА (лиття акрилу під тиском)

Світла продукція
Акрил має легку щільність 1,185 г на кубічний сантиметр і є легким продуктом.
Лиття під тиском ПММА дозволяє створювати складні конструкції.
Цей процес створює складні форми, які можуть бути створені іншими процесами формування, такими як лиття металу під тиском. Більш того, ливарний акрил може повторювати кілька однакових виробів за формою, вагою та розміром.
Ефективність виробництва
Лиття акрилу під тиском дозволяє прискорити процес формування. Це означає, що за певний період можна зробити більше одиниць продукції, збільшуючи загальний обсяг виробництва.
Широкий вибір кольорів

лиття акрилу під тиском лиття акрилу під тиском
Цей процес дозволяє змішувати продукти зі смолами для отримання різних кольорів. Лиття акрилу під тиском — єдиний процес, що забезпечує підвищену гнучкість кольору.
Стійкість до стирання
Тому що вони є чудовою альтернативою склу. Вони повинні мати скляний вигляд. Вони кращі за інші пластикові, але не такі довговічні, як окуляри. Вони мають кращу стійкість до стирання, ніж такі пластмаси, як поліетилен або поліпропілен. Вони зберігають свій блискучий вигляд під час та після виробництва.
Оптична прозорість
Лиття під тиском ПММА забезпечує чудову оптичну прозорість. Ваші продукти здаються дуже прозорими і мають прозорість, подібну до скла.
Низька усадка
ПММА має низьку усадку від 02 до 08%. Інші пластмаси можуть мати усадку 10%. Низька усадка забезпечує більш стабільні розміри продукту.
Перешліфувати та переробити
ПММА підлягає вторинній переробці, оскільки він є термопластиком. Його можна переробити під час виробничого процесу або в кінці терміну служби, якщо це відбувається при температурі нижче температури розкладання та з обмеженими циклами нагрівання.

Які різні типи ПММА

Акриловий пластик був відкритий в 1843 році, коли вперше була виготовлена ​​акрилова кислота. У 1933 році торгова назва «плексиглас» була запатентована німецьким хіміком Отто Ромом, майже через століття. Сьогодні його виробляють багато компаній, використовуючи різні виробничі процеси та унікальні рецепти.

Акрил токсичний?

Істотною перевагою акрилу є те, що він не містить та не виділяє бісфенол А (BPA) при гідролізі. Хоча полікарбонат містить BPA, BPA токсичність не ясна. Урядовими та галузевими фондами було проведено кілька суперечливих досліджень ризиків для здоров'я, пов'язаних із BPA. Незважаючи на суперечливі дослідження, виявили, що деякі типи виробів з полікарбонату не містять BPA.
Акрил не містить BPA і нетоксичний у твердій формі. Однак не слід вдихати пари, що утворюються при 3D-друку акрилом. Виробничий процес повинен здійснюватися у добре вентильованому приміщенні, щоб уникнути наслідків полімерного газу.

Якщо лицьовим формуванням ППМА не займається професіонал, можуть виникнути деякі дефекти. Ці дефекти зазвичай включають срібні смуги, короткі стрілки, вм'ятини, порожнечі, сліди зварних швів, тріщини, короблення, чорні плями, забруднення матеріалу тощо.

Особливості процесу ПММА

ПММА має погану плинність через свою високу в'язкість. Щоб подолати це, у процесі лиття під тиском необхідно використовувати високі температури матеріалу та підвищений тиск упорскування. Збільшення тиску впорскування покращить усадку продукту.

Оптимальна температура упорскування для тиску плавлення ПММА становить 160 градусів, а температура розкладання – до 270 градусів. Це дозволяє регулювати температуру матеріалу у широкому діапазоні. Необхідно підвищити температуру форми для покращення процесу конденсації. Це запобігатиме появі тріщин і подряпин, а також покращить стійкість до ударів та стирання.

Лиття ПММА під тиском здійснюється на звичайній ливарній машині. Він сумісний як з вертикальним, так і горизонтальним литтям під тиском і може використовуватися зі вставками. Більше того, за його допомогою можна створювати складні форми та конструкції. Процес лиття під тиском вимагає спеціальних знань, щоб уникнути проблем.

У нас є професійна команда, яка може надати продукцію найвищої якості для вашої компанії. Завітайте на наш сайт для отримання додаткової інформації.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Текстурування/текстура ливарних форм – важливі моменти, які слід враховувати - Moldie
Пробне виробництво прес-форм для лиття пластмас для Lamborghini

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *