Блог

Пластикова тара сільського господарства, тобто. яка тара та для кого?

Please log in or register to do it.

З точки зору логістики сільськогосподарської продукції не менш важливим, ніж забезпечення належних умов зберігання та транспортування, є вибір відповідної тари, яка зможе забезпечити збереження товару протягом усього ланцюжка поставок: з моменту збирання на місцях, через стадію обробки, транспортування, поширення, аж до продажу.Роздрібна торгівля. Від них потрібно бути міцними і довговічними, стійкими до погодних умов, що змінюються, легко чиститися і підтримувати гігієну. Найкраще для цієї мети підходять багаторазові пластикові контейнери та коробки: доступні у широкому виборі розмірів та типів, рішення, розроблені спеціально для сільськогосподарського сектору та забезпечують захист якості плодоовочевої продукції. Пластикові контейнери виготовлені з литих матеріалів, тому не вимагають використання цвяхів. Вони мають гладкі, непористі стінки, що виключає ризик пошкодження та забруднення продукції уламками, а також знижує ризик розмноження бактерій, забруднення та гніздування комах. Не дивно, що дерев'яні піддони, які донедавна домінують у польському сільському господарстві, йдуть у минуле. Вентильовані (ажурні) збірні контейнери та збірні контейнери з суцільними стінками виготовлені зі 100% поліпропілену, що забезпечує можливість їхньої вторинної переробки після закінчення життєвого циклу.

Ажурні контейнери

Це дуже популярний вид тари, що використовується при транспортуванні та зберіганні харчових продуктів. Забезпечуючи постійний доступ повітря, вони сприяють вентиляції вмісту, що продовжує збереження та термін зберігання овочів та фруктів. Ящики оснащені спеціальними отворами, які регулюють температуру та забезпечують постійний обмін газами з навколишнім середовищем (наприклад, азотом або етиленом – рослинним гормоном, що стимулює дозрівання). Перфорація не заважає зберігати в контейнерах невеликі продукти, такі як полуниця, виноград чи горіхи, а стінки досить міцні, щоб вмістити більші та важкі сільськогосподарські продукти, такі як картопля, буряк чи кавуни. Це ще простіше, оскільки у пропозиції шановних постачальників на ринку, таких як Бекупласт, є ажурні контейнери різних розмірів та обсягів. Так, неглибокі контейнери ідеально підходять для невеликих продуктів (наприклад, чорниці або полуниці), контейнери середньої глибини – для помідорів, грибів або цибулі, а глибокі та найбільш міцні контейнери – для великих фруктів чи овочів (наприклад, гарбуза).

Коробкові піддони

Пластикові контейнери розміром з піддон ідеально підходять для перевезення фруктів та овочів і водночас спрощують логістичний процес за рахунок максимального збільшення вантажопідйомності та полегшення навантаження та розвантаження товарів. Прикладом такого рішення у пропозиції bekuplast є піддони EURO-NORM Big Box з перфорованими стінками та дном, виготовлені з екологічно чистого поліетилену високої щільності (HDPE) з УФ-стабілізатором, дозволеним для контакту з харчовими продуктами. EURO-NORM Big Box має гладку, непористу внутрішню поверхню, стійку до багаторазового миття та дезінфекції. Він також стійкий до плісняви, кислот, олій та сонячного світла, що значно продовжує термін його служби. Пластикова тара також екологічна: пластик не вбирає вологу та воду, не втрачає своїх властивостей під впливом погодних умов та не вимагає вирубування дерев. Завдяки міцній конструкції та уніфікованим розмірам (1200×1000 мм) великі пластикові палетні ящики bekuplast відрізняються особливою стійкістю, що робить їх ідеальними для зберігання та транспортування важких та об'ємних вантажів штабелями, одночасно заощаджуючи простір.

Зручність використання палетних ящиків підвищується за рахунок їх широкого діапазону розмірів та наявності різних варіантів обробки, наприклад використання станин, коліс або ніжок для установки на землю і транспортування. Наприклад, 4-футовий промисловий піддон ідеально підходить для перевезення сипких та невеликих матеріалів. Конструкція дозволяє штабелювати ящики-піддони один на одного.

Складні контейнери

Це тип сільськогосподарських контейнерів (наприклад, коробчатих піддонів), що відрізняється від звичайної конструкції конструкцією навісних стінок, які замикаються при використанні, але складаються всередину (плоскі) після спорожнення. Таким чином можна досягти максимальної оптимізації зберігання та транспортування. Після складання стін контейнери можна штабелювати один на одного, як дошки, що заощаджує до 80% складського або вантажного простору. Складні ящики для піддонів призначені для забезпечення ефективності в закритих системах розподілу (наприклад, при доставці продуктів). Однак, довівши свою цінність завдяки простоті використання та довговічності, вони завоювали популярність у багатьох інших галузях, у тому числі в сільському господарстві, ставши практичним рішенням для зберігання товарів на шляху від ферми до магазину.

Контейнери із кришкою

Це тип контейнерів, що ідеально підходить для зберігання та транспортування продуктів харчування, особливо сипучих продуктів (насіння), а також добрив. Кришка, яку можна вільно надягати або кріпити засувками, ефективно захищає вміст від пилу, вологи та комах, а також забезпечує безпечне та надійне закриття. У пропозиції bekuplast представлені кришки, що ідеально підходять до окремих типів тари (у тому числі до серій, що використовуються в плодоовочевій промисловості).

Мудрий вибір гарантує задоволення

Постачальники пластикових контейнерів пропонують широкий спектр рішень, які можуть задовольнити переважну більшість користувачів. Однак перш ніж вибрати ті, які нам підходять найкраще, варто врахувати кілька факторів:

  • Тип продукції, що зберігається (свіжі продукти, продукти з коротким терміном зберігання, насіння або добрива вимагають коригування тари з точки зору вентиляції, герметичності та гігієни;
  • Наявні площі: при обмеженій місткості складу варто розглянути можливість використання складних контейнерів, що також дає переваги при зворотному транспортуванні (ми не перевозимо «авіа»);
  • Вага продукції: вона повинна бути точно визначена, щоб уникнути ризику пошкодження контейнера надмірним вмістом та гарантувати, що він придатний для безпечного перевезення певного вантажу;
  • Витрати: аналіз витрат на придбання, використання та обслуговування пластикової тари показує, що вибір дешевої та не дуже міцної тари приносить короткострокову економію, але невигідний у довгостроковій перспективі;
  • Сертифікати та стандарти: Існують різні стандарти та вимоги до пластикових контейнерів у сільськогосподарській галузі. Варто переконатися, що обрана тара відповідає цим вимогам і має відповідні сертифікати, що може бути важливим для одержувачів продукції або у разі перевірки.

Короткий зміст

Сільськогосподарська продукція є однією з найбільш схильних до пошкоджень при транспортуванні та зберіганні і в той же час однією з найбільш швидкохідних товарів у торгівлі. При цьому сам ринок продуктів харчування є одним із найбільш конкурентних, тому покупцеві, невдоволеному їх якістю, не доведеться довго шукати нового постачальника. Все це забезпечує оптимальні умови зберігання та транспортування овочів і фруктів пріоритетом для постачальників. Вибір правильних контейнерів – це спосіб заощадити час, гроші та забезпечити зберігання та транспортування предметів таким чином, щоб забезпечити їхню якість та безпеку.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Що можна зберігати на відкритому складі?
Зони на складі: номер один у плануванні, тобто правильному поділі простору!

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *