Прес-Форми

Поради щодо запобігання слідам лиття під тиском — Moldie

Please log in or register to do it.

Виробництво пластику – унікальний процес. Ви можете отримати вражаючі виробничі результати на своєму заводі протягом декількох місяців. І раптом одна маленька помилка може спричинити безліч проблем. Це все, що потрібно, щоби щось пішло не так у процесі лиття під тиском. Тому ви повинні зробити все можливе, щоб уникнути цих помилок.
Одна з найпоширеніших проблем, про яку ми чуємо, — це сліди від лиття під тиском. Це складний дефект, який може вплинути на естетику та собівартість кінцевого продукту. Отже, вам потрібно уникати цих западин, скориставшись усіма порадами, про які ми напишемо в цьому пості.

Що таке порожнини під час лиття під тиском?

Сліди раковин — це дефекти, які ви побачите на поверхні пластикового виробу, коли він був нерівномірно інжектований і охолоджений. Слідів раковин можна уникнути, тому це може стати довгоочікуваним полегшенням для власників підприємств з виробництва пластмас.
Крім того, на охолоджуваному виробі у формі можуть з'явитися вм'ятини, якщо зовнішній фактор викликає навантаження на пластик. Розплавлений пластик охолоджується у формі. Під час цього процесу він злегка стискується для досягнення необхідної форми та формування. Коли він скорочується, будь-яка форма стресу може призвести до його руйнації.

Інші причини провисання під час лиття під тиском

Згодом ми спостерігали безліч інших факторів, що викликають появу плям на пластикових поверхнях у процесі виробництва. Пам'ятайте, що більшість даних, які ви знайдете на цю тему, є теоретичною. І мало що доведено. Це означає, що багато людей досі здогадуються про справжні причини появи вм'ятин на пластикових виробах.
Проте, ми маємо деякі підтверджені причини, пояснені пізніше у цьому пості;

Тип пластику

Ми можемо підтвердити, що деякі пластмаси більш схильні до руйнування, ніж інші. Це означає, що пластик у рідкому стані може мати різні властивості. І поки пластик ось-ось затвердіє, процес усадки зазнає стресу.
У результаті поверхні пластику з'являються сліди усадки. На досвід ми помітили, що пластик з більшою ймовірністю утворення вм'ятин — це кристалічний пластик. Подальші дослідження та випробування показали, що кристалічний пластик мав нестабільну температуру при нагріванні та переходив у рідкий стан. Таким чином, фактором усадки неможливо адекватно керувати.

Нерівномірна швидкість упорскування

Ще одна причина виникнення порожнин під час виробництва пластмас – нерівномірний процес лиття. Рідкі пластмаси необхідно вміло переносити у форму шляхом упорскування. Будь-які помилки в цьому процесі ускладнять виробництво та призведуть до різної товщини кінцевого продукту. В цьому випадку на поверхні пластика з'являється вм'ятина. Це дуже складні процеси, які можуть відбуватися без вашого відома.
Тому найкраще мати експертів, які розуміють необхідність проведення правильних процесів та підтримання стандартних операцій. В цілому, виробництво пластмас може працювати безперебійно і давати найкращі результати, якщо ви і ваша команда дотримуватиметеся правильних рекомендацій.

Поради щодо запобігання руйнуванню під час лиття під тиском

Ось наші головні поради, які допоможуть вам запобігти проблемам, які обмежують фабричні методи виробництва пластику.
Правильний контроль температури
У цьому випадку ми особливо дбаємо про температуру форми. Сліди раковин на пластикових поверхнях стають помітнішими, якщо температура форми не відповідає нормі. Температура може бути занадто високою, або занадто низькою.
Щоб уникнути цієї проблеми, слід вжити відповідних заходів. Найкраще використовувати промисловий термометр для контролю температури розплавленого пластику та форми. Якщо ви все зробите правильно, ваш пластик матиме рівну поверхню без вм'ятин. Проте необхідна наявність багатьох інших чинників, що у виробничої лінії.
Видалення пластику до стандартного часу охолодження
Ніколи не варто поспішати під час виробництва пластику. Переконайтеся, що рідкий пластик встиг охолонути. Запобігання неправильному охолодженню рідкого пластику — ще один спосіб стимулювати утворення раковин на поверхні пластику.
Щоб уникнути цього, переконайтеся, що ваша команда проходить регулярне навчання. Крім того, старші співробітники мають пройти навчання, щоб вони розуміли нові галузеві процеси. Навчання нових співробітників допоможе їм дізнатися, як контролювати час охолодження, щоб знати, коли переміщати пластик у формі.
Виправте налаштування форсунки.
Неправильний розмір сопла може зруйнувати пластик, який ви намагаєтесь зробити. Неправильна насадка може стати причиною багатьох інших дефектів, крім вм'ятин. Ви помітите, що пластик не може утримувати повітря, якщо рідкий пластик упорскує сопла неправильного розміру.
Щоб підібрати насадку правильного розміру, вам та вашій команді слід вивчити форму. Містить інформацію, потрібну для правильного завершення цієї частини. Для початку визначтеся з матеріалом, з якого виготовлена ​​форма. Тоді вам слід зосередитись на формі цієї форми. Конструкція допоможе вам визначити найбільш підходящий розмір сопла для вашого проекту.
Регулювання розміру сопла – простий процес. Однак вам слід найняти для цього фахівця, щоб уникнути додаткових проблем, окрім слідів лиття під тиском.
Уникайте нерівномірної товщини форми
Необхідно перевіряти форми перед використанням для виробництва пластику. Деякі форми були зроблені погано. Отже, будь-яка форма нерівномірної товщини стін може викликати напругу на етапі усадки. Нерівномірну товщину форми найчастіше називають важливою причиною утворення слідів упорскування під час формування.
Підсумовуючи, можна сказати, що найкращі результати можна отримати під час виробництва пластмас. Завжди зосереджуйтесь на найменшому натяку на проблему в процесі. І ніколи не ігноруйте знаки. Вам потрібно знайти більше способів швидкого вирішення невеликих проблем, щоб поліпшити процес виробництва пластику. Якщо вам потрібна додаткова інформація про лиття пластмас під тиском, відвідайте наш веб-сайт або надішліть нам повідомлення, щоб отримати безкоштовну пропозицію.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Як уникнути лиття під тиском і досягти кращих результатів - Moldie
Як уникнути проблем при лиття PEEK - Moldie

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *