Прес-Форми

Поширені проблеми, пов'язані із формуванням прозорих пластиків

Please log in or register to do it.

[ad_1]

У процесі формування прозорого пластику необхідно дотримуватися відповідної обережності та точності. Це робить процес складнішим порівняно з іншими кольоровими деталями. Деякі прозорі пластикові деталі включають ПК, ПОМ, АБС, ПММК та ПЕТ. Ці набори із прозорого пластику широко використовуються в медичних приладах, косметичній упаковці, упаковці харчових продуктів, резервуарах для води, автозапчастин та автомобільних фар.

прозорий пластик, відлитий під тиском

Конструкція прес-форми та лиття під тиском — два фактори, що визначають результат процесу лиття під тиском. Проте існують вирішення поширених проблем, що виникають у процесі формування прозорого пластику.

Срібна смуга

Це часто трапляється в процесі наповнення та охолодження через розширення, яке може послабити пластикові деталі. Відпал є одним із рішень, оскільки пластик у матеріалах ПК можна нагріти до температури вище 160 градусів протягом приблизно 5 хвилин і дати йому охолонути природним шляхом. Ця процедура дозволяє усунути срібні смуги, що з'являються через вологу смоли. Однак важливо, щоб смола перед обробкою була сухою.

Повітряний міхур

прозора пластикова форма

У процесі формування прозорого пластику вода і повітря в смолі можуть потрапити всередину порожнини через недостатнє заповнення та надмірне охолодження, що призводить до утворення вакуумних бульбашок. Цю проблему можна вирішити:
● Сушіння прозорої пластикової сировини перед заливкою його в бочку. Це може значно зменшити кількість повітря і води, що міститься.
● Уповільніть процес наповнення та дайте час вийти повітрю.

Дефекти блиску поверхні

Це ще одна поширена проблема із прозорими пластиковими формами. Це відбувається, коли поверхня форми погано відполірована або охолоджується дуже швидко. Це запобігає досягненню смолою формованого стану. Щоб вирішити цю проблему, необхідно збільшити температуру формування та тиск вичавлювання. Час охолодження також має тривати більше часу.

Знаки потоку

Сліди перебігу з'являються, коли в'язкість розплаву занадто висока і потік розплаву конденсується в порожнині, залишаючи сліди течії на поверхні. Найкращим рішенням у цьому випадку є оптимізація перебігу розплаву, підвищення температури форми та тиску виштовхування. Також може допомогти додавання вентиляційних отворів та більш часте мастило.
Щоб уникнути величезних втрат, виробники повинні уникати поширених проблем, пов'язаних із формуванням прозорого пластику. Будь-яке забруднення сировини також може спричинити проблеми для всієї партії.
Ось кілька порад про те, як забезпечити якісну партію формованих виробів із прозорого пластику.

Вибирайте відповідну сталь для форм для формування прозорих пластиків

Для отримання прозорих пластикових деталей слід домогтися дзеркального полірування порожнини, вибравши для порожнини та сердечника якісну нержавіючу сталь. Співпрацюйте з відповідним заводом з виробництва ливарних форм, щоб виготовити форму для лиття прозорого пластику.
Завжди краще працювати з виробником, який добре розуміється на виробах із прозорого пластику. Ваш завод з виробництва прес-форм також повинен мати великий досвід у пошуку відповідних товарів та хорошу клієнтську базу, щоб довести свою передову практику у закупівлі матеріалів.

Підберіть правильний кут нахилу для вашого виробу із прозорого пластику.

Вам потрібна достатня тяга для формування прозорого пластику, щоб запобігти появі подряпин. При появі подряпин відлиту деталь доведеться повторно полірувати та змінювати конструкцію виробу з великою витяжкою. Тільки дослідне лиття під тиском зможе передбачити, яка конструкція достатня.

Зменшіть ребра на конструкції, щоб полегшити дзеркальне полірування.

Полірування пластикових ребер може бути утруднене через невеликі зазори для операторів полірування. Оптимізація конструкції пластикового виробу дозволяє зменшити кількість ребер. Коли ребра тонкі, смолі легше заповнити проміжок і сформувати ребра.

Виберіть підходящу машину для лиття пластмас під тиском.

Це очевидно; Правильна машина для лиття під тиском пластмас має вирішальне значення для успішного процесу лиття. Ін'єкційний гвинт може також вплинути на результат ін'єкції. Чим менший ін'єкційний гвинт, тим більша можливість отримати кращі результати.
При формуванні тонкостінного прозорого пластику вигідніше використовувати високошвидкісну термопластавтомат. З іншого боку, для товстостінних виробів краще використовувати гідравлічну термопластавтомат з високим серводвигуном і невеликим інжекторним шнеком.
Для отримання якісних прозорих пластикових деталей процес лиття під тиском необхідно проводити в чистому приміщенні. Щоб отримати найкращі результати від процесу формування прозорого пластику, важливо ознайомитись із прозорим пластиком, який найкраще підходить для ваших потреб.

Акрил

Це популярний пластик для вуличного обладнання завдяки його стійкості до ультрафіолетового випромінювання, прозорості, стійкості до подряпин та нетоксичності. У процесі лиття під тиском акрил може рівномірно розподіляти звикання речовини, такі як барвники. Тому його зазвичай вибирають для таких предметів, як кольорові лінзи, відбивачі та освітлювальні прилади.
Одним з головних недоліків цього пластику є те, що він не витримує високого тиску через свою крихкість і негнучкість. Він також убирає вологу, необхідну для висихання пластику.

Поліетилен високої щільності (HDPE)

Цей популярний термопластик створюється шляхом дії на сиру нафту високої температури та тиску. Його стійкість до УФ-випромінювання та чутливість до пошкоджень під високим тиском роблять його схожим на акрил. Він недорогий і його можна формувати у різні частини. Отже, він використовується у масовому виробництві пляшок, контейнерів та трубок.

Полікарбонат

Це набагато міцніший і дорогий матеріал з високою міцністю. Однак він має властивості, аналогічні акрилу, з погляду стійкості до ультрафіолетового випромінювання та прозорості.
З нього виробляють вироби, що піддаються безлічі навантажень, щити, каски, захисні вікна та важкі контейнери. Недолік цього матеріалу в тому, що він може вбирати вологу. Тому важливо висушити смолу перед процесом лиття під тиском.

Поліефірімід (PEI)

Цей пластик широко використовується у промислових, механічних та хімічних деталях. Він міцний, довговічний, стійкий до ультрафіолетового випромінювання та стійкий до екстремальних погодних умов та нагрівання. З цього матеріалу виготовляють багато електричних, автомобільних та медичних виробів.

Поліпропілен

Це один з найбільш гнучких пластиків, що ідеально підходить для виготовлення деталей, що не несуть навантаження. Він широко використовується в текстильній промисловості для виробництва водонепроникних сумок, обладнання, чохлів і т. д. Він також використовується в електроніці через його високий електричний опір.
Зрештою, знання характеристик кожного матеріалу допоможе вам зробити усвідомлений вибір. Пам'ятайте, що дуже важливо працювати з найкращою компанією з лиття пластмас під тиском. Ми допоможемо вам вибрати відповідний матеріал для прозорого пластикового молдингу. З будь-яких питань чи запитів щодо прозорих пластикових форм, будь ласка, зв'яжіться з нами сьогодні.

[ad_2]

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Відкладена випічка – що це? Чому воно того варте? - БЛОГ
Чому варто вибрати складні контейнери Clever Fresh Box Advance? - БЛОГ

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *