Блог

Що можна зберігати на відкритому складі?

Please log in or register to do it.

Інвестор повинен вирішити, чи переважають переваги запуску такого складу, особливо низькі інвестиційні витрати, його потенційні недоліки, такі як обмежена функціональність через можливість несприятливих погодних умов.

Обмежена функціональність, менша вартість

Відкритий склад ідеально підходить для зберігання важких елементів, що відрізняються підвищеною міцністю та нечутливістю до зовнішніх умов, таких як мороз, волога чи сонце. Не дивно, що відкриті склади часто зустрічаються поряд із заводами, що виготовляють, наприклад, бруківку, мінеральні або керамічні вироби, цеглу, пластикові або скляні елементи та навіть належним чином захищену металургійну продукцію. Вони також придатні для використання на складах брухту та деревини (після накриття товару брезентом) і навіть для зберігання автомобілів (комісійні цехи). Порівняно із традиційними складами інвестиції у відкритий склад нижчі, оскільки не враховуються витрати на підготовку площі під будівництво складської зали, витрати на матеріали та будівельні роботи. Однак, оскільки вся інфраструктура, що включає різні види конструкцій, таких як складські стелажі, опори, палетні станції і т. д., що полегшують і поліпшують процеси зберігання товарів, піддається впливу променів сонця або морозу, дощу або снігу. Це вимагає більш високих витрат на обслуговування. . До складського обладнання належать також пристрої, призначені для переміщення вантажів, наприклад навантажувачі.

Полиці просто неба

Організація роботи на відкритому складі повинна бути заснована на дотриманні правил безпеки та забезпечення ефективності. По-перше, необхідним кроком стане придбання міцних полиць, на яких можна буде зберігати товари різного розміру та ваги – хоча деякі товари можна зберігати прямо на землі чи піддонах. Ще однією проблемою відкритих складів є захист стелажів від корозії. Для захисту металевих профілів слід використовувати спеціальні заходи, щоб уникнути іржі та незворотного пошкодження конструкції. По-друге, слід постаратися професійно розмітити всю площу відкритого складу для забезпечення безпеки працівників. Маркування має бути міцним, стійким до зміни погодних умов (водонепроникною) і світловідбиваючою. Територія також має бути обладнана системою освітлення, щоб роботи можна було виконувати незалежно від погодних умов та тривалості світлового дня.

Також необхідно підібрати відповідне вантажно-розвантажувальне обладнання. Специфіка вантажів, що зберігаються на відкритому складі, вимагає використання потужних вилкових навантажувачів, оскільки товар, що переміщується, буде дуже важким. Для експлуатації цього виду продукції рекомендується використовувати вилкові навантажувачі, оснащені двигунами внутрішнього згоряння та повним приводом. Електричні вантажівки, які використовуються на традиційних складах, можуть виявитися недостатніми для перевезення масивних вантажів, а їх акумулятори необхідно заряджати в приміщенні, захищеному від опадів.

Переваги та недоліки відкритих складів

До переваг відкритих складів відносяться: низькі початкові витрати та витрати на технічне обслуговування; можливість дешевої, швидкої та зручної обробки вантажів, стійких до екстремальних погодних умов; простота переїзду чи розширення складу за необхідності; а також простота маневрування вантажів за рахунок відсутності фізичних стін та інших елементів конструкції. Основним недоліком є ​​згаданий ризик псування товару через несприятливі погодні умови; але також важкий доступ до комунальних послуг, таких як електрика та вода; складність забезпечення працівникам відповідних санітарно-соціальних умов (особливо у несприятливих погодних умовах, наприклад, взимку); а також необхідність постійної турботи про антикорозійний захист обладнання та інфраструктури відкритого складу.

Короткий зміст

Відкриті склади зустрічаються на промислових підприємствах, що виробляють прості елементи із міцної сировини, які не змінять своєї якості під впливом дощу чи снігу. Однак, перш ніж вирішити, який склад вибрати: відкритий або напіввідкритий, необхідно буде провести попередній аналіз особливостей усіх доступних рішень та потреб у зберіганні конкретних товарів. Тоді ми можемо бути впевнені, що наше рішення свідоме і ґрунтується на конкретних передумовах.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Які товари можна зберігати на напіввідкритому складі?
Пластикова тара сільського господарства, тобто. яка тара та для кого?

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *