Прес-Форми

Що слід враховувати під час лиття поліетилену під тиском — Moldie

Please log in or register to do it.

Одним із найкращих матеріалів для лиття під тиском є ​​поліетилен. Однак є деякі відмінності в результатах при використанні в процесі ПЕВД та ПЕВП. Це з чудовими властивостями поліетилену, які завжди забезпечують найкращі результати після лиття під тиском.
Ми спостерігаємо зростаючу тенденцію, коли багато виробників використовують лиття поліетилену під тиском, і виникають питання. Ми бачимо, що багато людей не впевнені у литті поліетилену під тиском.
Тому вони пробують різні речі та отримують суперечливі результати. Щоб допомогти нашим читачам, ми визначили деякі основні фактори, які необхідно враховувати під час упорскування поліетилену у форму.

Що можна зробити із поліетилену, отриманого литтям під тиском?

Загалом поліетилен відмінно підходить для виробництва пластикових листів. Ці листи можуть бути додатково опрацьовані для створення широкого спектру продуктів. Внаслідок цього процесу виробляється так багато продуктів, тому він стає популярним.
Аналогічно, у разі формування поліетилену ми бачили, як виробники розробляють одні з найкращих пластикових плівок, доступних сьогодні на ринку. Ці продукти мають високу якість.
Однак пам'ятайте, що якість виробів із поліетилену залежить від процесу лиття під тиском. Тому ми визнали за необхідне виділити фактори, які можуть вплинути на результат.

Хімічний склад поліетилену

ПЕ лиття під тиском

Найбільш важливі властивості, що визначають успіх лиття під тиском поліетилену, пов'язані з його хімічним складом. Полімер має чудові термодинамічні властивості.
Це означає, що він може витримувати високу температуру без руйнування. Висока термостійкість поліетилену робить його одним із найкращих матеріалів для лиття під тиском.
Враховуючи необхідність підтримувати розплавлений пластик та форму гарячими, це гарна особливість, що гарантує найкращі результати лиття під тиском.

PE Гнучкість

Ще одна причина, через яку лиття поліетилену під тиском є ​​відмінною ідеєю, полягає в тому, що матеріал має низький рівень еластичності. Це хороша функція, оскільки вона допомагає запобігти таким ситуаціям, як обвал, який може зіпсувати пластиковий виріб, відлитий під тиском.
Еластичність цього матеріалу допомагає контролювати ступінь усадки при охолодженні після лиття під тиском. Тому малоймовірно, що у формі з'являться нерівності.
Проте ми вважаємо, що гнучкість є вирішальним чинником, визначальним результат лиття поліетилену під тиском. Але варто згадати.

Вироби з ливарного поліетилену

Ми знайшли довгий список продуктів, які були розроблені, виготовлені та в даний час продаються на ринку. Цю продукцію зазвичай замовляють оптом, що не є проблемою з огляду на те, що лиття поліетилену під тиском є ​​найкращим варіантом для масового виробництва пластикових виробів.
Тепер ми знаємо, що в результаті процесу переробки пластику виробляються такі продукти, як іграшки, ручки для інструментів і кришки для пляшок. Ці продукти виготовлені із захисного обладнання для промислового використання та всіх видів контейнерів для сміття. Ми знаємо, що ви погодитеся, що ці пластикові вироби дуже міцні та безпечні для користувачів.

Чинники, що впливають на лиття поліетилену під тиском

Температура плавлення
Дуже важливо розуміти, як плавиться матеріал і за якої температури. Знання точної температури плавлення – найкращий спосіб скласти відповідні плани затвердіння.
Полімери зазвичай плавляться за різних температур, особливо якщо ці матеріали відносяться до термопластів. У цьому випадку ми знаємо, що поліетилен не розкладається у газ під впливом тепла. Тому важливо визначати температуру, коли вона знаходиться у рідкій формі.
Ми підтвердили, що поліетилен має нижчу температуру плавлення порівняно з багатьма іншими полімерами. Це перевага, оскільки при переведенні його в рідкий стан практично не відбувається розкладання, що негативно впливає на довкілля.
Крім того, стан низької температури плавлення забезпечує плавне протягом рідкого поліетилену у форму. Якби багато інших полімерів можна було легко переробляти, ця галузь стала б щасливим місцем для всіх виробників.
Особливості форми

лиття поліетилену під тиском/лиття поліетилену під тиском
Також важливо використовувати відповідну форму для лиття під тиском. Форма визначає властивості продукту. А видів форм дуже багато.
По суті вам слід зосередитися на використанні ливарної форми з високою термостійкістю. Також можливе замовлення прес-форм за Вашими розмірами.
У цьому випадку ви можете вирішити, які характеристики повинна мати ваша форма перед використанням.
Зверніть увагу, що в залежності від поліетилену, що використовується, може знадобитися використання спеціальних форм. Це означає, що якщо у вашому проекті використовується поліетилен високої густини або поліетилен низької густини, процес лиття поліетилену під тиском буде відрізнятися.
Товщина пластикового виробу
Ми згадали різні продукти, які можна виготовити шляхом лиття під тиском поліетилену. Якщо ви знайомі з цими продуктами, ви погодитеся, що вони бувають різної товщини.
Це означає, що процес лиття під тиском для кожного з цих продуктів був різним. З огляду на це вам слід визначити передбачувану товщину виробу, який ви плануєте виготовити.
Ця інформація допоможе вам вирішити, коли вибрати форму для роботи. Ви також можете дізнатися, що краще використовувати ПВД ​​або ПНД, оскільки обидва типи поліетилену мають різні властивості.
Машина для лиття під тиском
На ринку ви знайдете різні типи термопластавтоматів. Але зробити найкращий вибір може виявитися проблемою, якщо ви мало що знаєте про ці машини.
Перед покупкою термопластавтомату зверніть увагу на деякі важливі моменти: тоннаж, розмір упорскування, перебіг ежектора та вимірювання відстані між шпалами. Ці чинники можуть проводити процес формування.
Тому вам слід поговорити із досвідченими інженерами. Запитайте про ці машини та отримайте правильні рекомендації для типу лиття під тиском, який ви хочете виконати.
Той факт, що поліетилен розріджується під впливом тепла означає, що він завжди буде необхідний для лиття під тиском. Тому отримання найкращих результатів залежить від вашої підготовки та досвіду.
Ми рекомендуємо вам використовувати інформацію в цьому пості, щоб продовжувати виробляти потрібні вироби з поліетилену. Для отримання додаткової інформації чи питань, будь ласка, зв'яжіться з нами.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Як уникнути проблем при лиття PEEK - Moldie
Чи є лиття під тиском/лиття з пінополістиролу гарною ідеєю?

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *