Прес-Форми

Що таке пластикові форми та непластикові форми?

Please log in or register to do it.

З формою тісно пов'язані різні інструменти та вироби, що використовуються у нашому повсякденному виробництві та житті, від основи верстата, корпусу до гвинта з головкою, кнопки та корпусу різної побутової техніки. Форма форми визначає зовнішній вигляд цих виробів, а якість обробки та точність форми також визначають якість цих виробів.

То що таке визначення форми? У промисловому виробництві різні преси та спеціальні інструменти, встановлені на пресі, використовуються для перетворення металевих або неметалічних матеріалів деталі або вироби необхідної форми за допомогою тиску. Цей спеціальний інструмент у сукупності називається прес-формою. Загальна класифікація форм: можна поділити на пластикові та непластикові форми.
До непластичних форм відносяться:

1. Ливарна форма для крана, чавунна платформа; 2. Ковальська форма з одним корпусом; 3. Штампувальна форма — комп'ютерна панель; 4. Прес-форма для лиття під тиском із суперсплаву і т.д.

Пластикові форми поділяються на різні виробничі процеси та продукти:

1. Лиття під тиском — корпус телевізора, кнопки клавіатури (найпоширеніше застосування). 2. Пляшка для одного напою у видувній формі. 3. Бакелітовий перемикач, компресійне формування, науковий фарфоровий посуд. 4. Прес-форми для одноструменевого трансферного формування. 5. Трубка для склеювання екструзійної форми, поліетиленовий пакет. 6. Спочатку термоформувальна форма – прозора формована пакувальна оболонка. 7. Роторна форма для виготовлення однієї ляльки із м'якої гуми.

В останні роки, у зв'язку з швидким розвитком промисловості пластмас та постійним поліпшенням міцності та точності звичайних та конструкційних пластмас, також розширюється діапазон застосування пластмасових виробів, таких як: побутова техніка, контрольно-вимірювальні прилади, будівельне обладнання, автомобільна промисловість. , Японія У багатьох областях, таких як комп'ютерне обладнання, частка пластикових виробів швидко зростає. Розумно спроектована пластикова деталь часто може замінити багато традиційних металевих деталей. Посилюється тенденція пластифікації промислових та побутових виробів. Серед них методом переробки пластмас, що найчастіше використовується, є лиття під тиском. Цей метод підходить для всіх термопластів і деяких термореактивних матеріалів, а кількість пластикових виробів, що виробляються, знаходиться за межами досяжності інших методів формування.

Що таке пластикові форми та непластикові форми?

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Важливість розвитку стандартизації ливарних форм
Революція в ланцюжку поставок: багаторазові контейнери проти одноразової упаковки

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *