Блог

Складські запаси — види та їх функції на підприємстві

Please log in or register to do it.

Перевірте, яку роль відіграють складські запаси компанії. Чи знаєте ви, що вони прямо впливають на процеси логістики та продажів? Що може отримати компанія підтримуючи постійний рівень запасів? Дізнайтеся відповіді на ці та інші питання та почніть впроваджувати зміни для отримання щомісячного, квартального та річного прибутку.

Що варто знати про складські запаси на великих об'єктах? Дізнайтеся про їхні види та функції на підприємстві.

Що таке складські запаси?

Визначення терміну складські запаси приховано саме собою. матеріальні блага, які зберігаються в будинках для задоволення потреб ринку. Ці потреби можуть бути різними, оскільки існують запаси, що дозволяють здійснювати подальше виробництво або просто продавати окремим клієнтам. Є акції в наявності визначається у ціннісних чи кількісних заходах (Залежно від виду товару). У англійській інвентар позначається фразою запас у наявності. Ви можете зберігати матеріальні цінності, готову продукцію, напівфабрикати чи сировину. Залежно від цього, у галузі продукції зберігається, варто використовувати різні типи тари. Полиці складські, ящики для фруктів та овочів за євростандартом, коробки для хліба, кондитерських виробів за євростандартом, харчові контейнери для м'яса та птиці за євростандартом, садові ящики за євростандартом, а також багато інших виробів. Безумовно, добре виконає свою функцію.

Види складських запасів

Як ми пояснювали вище, складські запаси можна поділити різні групи. Тепер настав час дізнатися більше про специфіку окремих груп товарів. Крім класичного поділу складських запасів на три групи, існує ще поділ за критеріями, заданими в логістиці. Перший поділ складських запасів:

  • Сировина — Неперероблені продукти, які можна переробляти будь-яким способом. Без них багато товарів просто не могли б вироблятися у виробничих процесах. Таким чином, сировина є ключовим компонентом виробництва.
  • Напівфабрикати — Це попередньо оброблені товари, які піддаються подальшим обробкам для отримання кінцевого продукту.
  • Готова продукція — виникають у результаті як кінцевого продукту. Вони відповідають усім стандартам якості і можуть поставлятися окремим клієнтам або компаніям.

Другий поділ складських запасів:

  • Інформаційний фонд — цей тип запасів найчастіше використовується в замовленнях з певним рівнем інформації або моделі min-max.
  • Безпечний запас — такий запас покликаний створити в компанії буфер безпеки, щоб уникнути складнощів, пов'язаних, наприклад, з перебоями в ланцюжку поставок.
  • Максимальний запас — Ця модель найчастіше використовується на підприємствах, які вирішують періодично перевіряти рівень запасів.
  • Мінімальний запас — у разі запас поповнюється при досягненні мінімального значення.

Функції інвентаризації

Складські запаси на підприємствах діяти як буфер, що забезпечує потік товарів клієнтам. Таким чином, ви можете отримати ефективний захист від дестабілізації попиту та пропозиції. Крім того, кількість товарів, що зберігаються на підприємствах по всій країні впливає на стабілізацію цін на товари. Це видно як у великих підприємствах, так і індивідуальних клієнтів.

Резюме: оптимізація кількості складських запасів – запорука економічного успіху

Пам'ятайте, що правильно підготовлені складські запаси ефективний захист компанії від кризи. Наявність відповідних напівфабрикатів чи сировини полегшує прийняття рішень щодо інвестицій у компанію. Йдеться також про контроль постійних витрат, що має вирішальне значення під час планування подальшої діяльності. З цих причин варто подбати про наявність певної кількості товару на складі, адже це вигідно та захищає від можливої ​​кризи чи стрибків цін на сировину.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Технологічні системи складу. Які їх переваги та недоліки? - БЛОГ
Переваги трафаретного друку на пластиці: пояснення основних переваг

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *