Блог

Способи комплектації замовлень — БЛОГ

Please log in or register to do it.

Скористайтеся готовими рішеннями, які можна адаптувати під свою компанію. Вивчіть принципи підбору товарів та почніть застосовувати їх для збільшення свого прибутку.

Що таке комплектація замовлень?

Комплектація замовлень на підприємствах або компаніях, що займаються складським зберіганням, надзвичайно важлива і впливає на наступні етапи шляху кожної вантажної палети. Завдяки тому, що товар правильно упакований та розміщений максимально близько до відвантажувального терміналу, передача піддону транспортної компанії відбувається оперативно та займає короткий час. Така організація роботи збільшує ефективність окремих каналів. Якщо ви хочете покращити процес комплектації замовлень, варто забезпечити оптимізацію логістичної діяльності. Експрес-доставка товарів впливає на задоволеність потенційних клієнтів.

Найчастіше використовувані види комплектації товарів

Основний підрозділ комплектації товарів:

  • Горизонтальний — цей тип комплектації означає, що продукція розкладена поверхами складів. Для їх розміщення найчастіше використовують дерев'яні піддони. Деякі компанії також використовують електричні піддони. Перевагою такої схеми є висока доступність товарів.
  • Вертикальний — У цій системі використовуються палетні стелажі, на яких розміщується товар. Доступ до нього складніший, і для його видалення або укладання потрібне використання спеціального обладнання.

Крім того, у логістичній галузі використовуються різні методи комплектування, які поділяються за способами обробки товарів. Ось деякі з типів, що найчастіше використовуються:

  • Керівництво — Виготовляється вручну без використання спеціалізованого обладнання. Він забезпечує вільний доступ до бажаного товару всім працівникам складу.
  • Напівавтоматичний — у цьому випадку, крім фізичної праці людей, на складі використовується просте обладнання, наприклад, вилкові навантажувачі.
  • Автоматичний — Теоретично і на практиці використовуються 100% машини та ІТ-системи, які управляють роботами на складі.

Ще одним підрозділом комплектації товару на складі є її поділ на: одноступінчасті та багатоступінчасті. Для першого характерне розміщення товарів у чітко визначеній складській зоні. Останній, однак, використовує точно певні позиції, що зрештою дешевше і позитивно впливає на працездатність та організацію праці.

Методи комплектування товарів та логістична галузь

Дізнайтеся про види комплектації товарів та виберіть той, який найкраще відповідає профілю вашої компанії:

  • Вибирайте по світу — Система освітлення, розміщена на полицях, полегшує ідентифікацію товару на складі.
  • Зібрати та упакувати — Комплектація дрібних предметів у відправлення та транспортування їх у відділ відвантаження. Перелік продуктів, необхідні упаковки, вважається елементом, полегшуючи роботу складі.
  • Поставити світло — завдяки навантажувачам, оснащеним спеціальними екранами із системою освітлення, працівник складу може легко підібрати товар.
  • Людина до товару — Співробітник несе відповідальність за доставку товару зі складу до відділу упаковки.
  • Товари для людини — Завдяки реалізації спеціальних процесів, спрямованих на автоматизацію роботи складу, машина доставляє потрібний товар людині з відділу відвантаження.
  • Вибір за голосом — складський працівник, який керує машинами, виконує голосові команди та підтверджує виконані замовлення, читаючи таблички у відповідному місці для даної упаковки.
  • Вибір кадру — це споріднений метод «вибору по світу», хоча на практиці він дешевший. Основна відмінність полягає в тому, що сигнальні вогні встановлюються комірником на вилковий навантажувач, щоб зробити комплектацію товарів більш ефективною.

Резюме: адаптуйте методи комплектації замовлень до індивідуального профілю вашої компанії.

До цього може призвести лише правильне настроювання типу комплектації товару в компанії. оптимізація діяльності всієї компанії, збільшуючи його пропускну спроможність та прибуток. Тому переконайтеся, що всі дії, у тому числі пов'язані зі збиранням товарів, є результатом відповідних процесів. На жаль, попри думку багатьох, тут немає місця випадковості. Весь процес комплектації має бути ефективним та економічним, має бути ретельно сплановано. Скористайтеся пропозицією Бекупласт щодо поповнення свого складу підходящою транспортною та складською тарою. Вибирайте якість, надійність та безпечний пластик!

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Види складів та їх функції - БЛОГ
Вибір світла, вибір точки, вибір кадру — що це? - БЛОГ

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *