Блог

Технологічні системи складу. Які їх переваги та недоліки? — БЛОГ

Please log in or register to do it.

Дізнайтеся про найважливіші переваги та недоліки популярних технологічних систем, що використовуються на логістичних складах, і знайдіть відповідне рішення для вашої компанії.

Що таке складські технологічні системи та чого можна досягти за їх допомогою?

Технологічні системи складів включають: важлива частина організації праці на великоформатних складах, метою яких є простота спілкування співробітників, оптимальна оперативність і результативність діяльності, що проводиться. Тип планування адаптований до товарів, які зберігатимуться на складі. Додатково варто звернути увагу на розташування основного складу на об'єкті та облаштування додаткових суміжних зон, що також впливає на ефективність роботи всього колективу, незалежно від типу прийнятого рішення.

Види складських технологічних систем

Виділимо три найбільш часто обираються складські технологічні системи. Дізнайтеся їх переваги та недоліки, щоб ухвалити правильне рішення.

№1 Суцільне технологічне планування складу

Організація складу за наскрізною системою складається з: розташування товарів по прямій горизонтальній лінії. У цьому випадку зона ресепшн та бічна зона розташовуються з боків. У цьому випадку відбувається помітне витрачання складських приміщень, що збільшує витрати на зберігання, але при цьому зберігається високий рівень безпеки, що також дуже важливо.

  • Товари на складі легкодоступні та впорядковані. Напрямок товаропотоку прямолінійний, що зводить до мінімуму ризик багатьох помилок.
  • У цьому випадку управління людськими ресурсами та самим простором відходить на другий план, що насправді менш ефективне.

№2 Кутове технологічне планування складу

Кутова система відрізняється кутової формою і це її найважливіша особливість при розгляді розташування товарів у зоні зберігання. У цьому випадку зони видачі та прийому товарів розташовуються з боків складської зони. Переваги та недоліки кутового технологічного планування складу ідентичні наскрізному плануванню. Його застосовують, коли дві інші системи найчастіше вимагають реконструкції об'єкта.

  • Товари надійно закріплені та доступ до них не ускладнений. Така організація знижує кількість помилок та забезпечує високу ефективність складу.
  • Менш ефективне використання простору та погане управління людськими ресурсами та машинами.

№3 Технологічна схема складу для сумок

Мішкова технологічна система складу характеризується з'єднанням зони прийому із зоною видачі, які розташовані поруч із зоною зберігання.

  • При такому розташуванні оптимально використовуються як людські ресурси, а й простір на об'єкті, і устаткування, доступне працівникам складу. Ще однією перевагою є оптимізація витрат завдяки зниженню витрат на зберігання.
  • У цьому випадку безпека працівників та частота помилок при комплектації замовлень знаходяться на низькому рівні.

Резюме: порівняйте оптимальне технологічне планування складу з профілем вашої компанії

Якщо перед початком роботи на складі ви поставите правильну мету, ваш склад із самого початку функціонуватиме безперебійно та ефективно. Завдяки цьому ви в короткий термін досягнете поставлених цілей і ваша компанія почне приносити належний прибуток. Знайдіть час подумати та проаналізувати свої наміри. Це єдиний спосіб уникнути найбільш поширених помилок, які часто призводять до провалу всієї інвестиції. Пам'ятайте, що вони практично завжди необхідні правильного функціонування великоформатного складу. відповідні контейнери для поділу продуктів. Ознайомтеся з пропозицією Bekuplast та приєднуйтесь до нашої групи постійних клієнтів.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Крос-докінг – що це таке та які його функції? - БЛОГ
Складські запаси - види та їх функції на підприємстві

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *