Прес-Форми

Текстурування/текстура ливарних форм – важливі моменти, які слід враховувати — Moldie

Please log in or register to do it.

Щодня ми стикаємося з різними пластиковими або металевими деталями різного зовнішнього вигляду, дизайну та текстури. Текстурування під час лиття під тиском — це простий, вражаючий і в той же час економічний спосіб надати текстуру або зернистість формованої поверхні. Текстурування під час лиття під тиском призначене для створення складних малюнків та візерунків на відлитих пластикових деталях.
Відтворення певної текстури на поверхні форми потребує ретельного догляду та уваги. Хоча текстури поверхні стають все більш витонченими та складними, ці досягнення відкривають розробникам нових продуктів безліч варіантів.
Деталі текстуровані для кращого зчеплення із вихідним матеріалом. Це також може покращити функціональність, безпеку та довговічність деталей.
Давайте обговоримо деякі способи контрольованого використання текстурованих поверхонь виробниками.

Шліфування та полірування

Текстурування ливарних форм Текстурування ливарних форм Текстурування ливарних форм

Коли машина є грубою, вона може залишати сліди від інструменту в робочій зоні. Якщо їх не виправити, ці сліди з'являться на виробі у процесі формування та призведуть до несприятливого результату.
Однак шліфування та полірування можуть видалити ці сліди та дефекти на поверхні. Технік, що володіє відповідними навичками та знаннями, використовує кілька інструментів, алмазні бори, напилки, абразиви та наждачний папір.
Цей метод лиття під тиском з текстурою дозволяє отримати різні дзеркальні або крупнозернисті поверхні. Його часто використовують для створення глобального ефекту, а не для відтворення шаблону. Виготовлення її без зміни допусків на розміри форми потребує великої мистецької майстерності.

Електроіскрова ерозія

Електроерозійна обробка, також відома як іскрова ерозія, передбачає поміщення мідних або графітових електродів в електролітну воду або масляну ванну. Іскра на інструменті з'являється під час досягнення електродом максимального струму. Хоча іскра негайно гаситься навколишнім електролітом, термічні удари викликають фрагментацію металу, що змивається.
Іскрова ерозія застосовується на твердих та м'яких металах та забезпечує бойові допуски. Він ефективно створює елементи, які було б складно виготовити на машині, наприклад, гострі увігнуті кути, глибокі, тонкі прорізи, тиснені написи та інші елементи. Його часто використовують замість ручного полірування для досягнення тонкої та гладкої поверхні.

Хімічне фототравлення

Деякі пластикові деталі мають вишукані візерунки та текстури, що відлиті у формі, що імітують зовнішній вигляд каменю, шкіри, деревини або геометричні візерунки. Ці візерунки можна нанести на формувальний інструмент за допомогою фототравлення.
Стінка інструменту вкрита фотомасками, які є чутливими до хімічних речовин. Малюнок малюнка проектується на поверхню інструменту, і за допомогою ультрафіолетового випромінювання створюється плівкова маска.
Потім форму поміщають у кислотну ванну, яка захищає незахищені ділянки та створює бажану текстуру.
Як згадувалося раніше, цей метод текстурування литтям під тиском повинен виконуватися досвідченим фахівцем, який може взяти до уваги складність конструкції, тип основного металу та глибину проникнення кислоти у поверхню.
Це чудовий метод для створення ніжних текстур у будь-якому образі. Однак його найважливішим обмеженням є те, що він не працює з підрізами. Візерунки та малюнки можуть бути спотворені на великій або вигнутій площі.

Вибухнути ЗМІ

Цей простий процес лиття під тиском із текстурою включає розпилення різних типів сухого або вологого абразиву на стінку інструменту. Деякі приклади включають пісок, оксид алюмінію, скляні та пластикові кульки. Найприємніше в цьому процесі те, що можна очистити інструмент до однорідного матового або сатинового покриття.
Деякі фактори, які можуть вплинути на кінцевий результат, включають тиск повітря, тип середовища, а також обсяг і форму розпилення.

Лазерне травлення

У цьому випадку форма вирізують і прикладають перед купанням для стійкості. Також було використано нову маску, щоб надати їй велику глибину, що призвело до створення багатошарових контурів.
Перш ніж розпочати лазерне травлення, необхідно попередньо підготувати поверхню. Більш того, успіх цього проекту визначається поєднанням комп'ютерного 3D-моделювання та 5-осьового управління рухом.

3D комп'ютерне моделювання

Фахівець з прес-форм також поєднує карту текстури з контурами форм, що формуються. Ці форми підтримуються з допомогою передових алгоритмів.

Управління рухом по 5 осях

Це друга технологія, яка допомагає лазеру точно відстежувати топологію поверхні та досягати інших невидимих ​​областей.
Цей метод лиття під тиском текстури широко поширений автомобільної промисловості. Його можна використовувати для створення шаблонів на приладовій панелі, і він дорожчий за інші методи.

Чинники, які слід враховувати перед вибором текстури поверхні форми

текстури/тектури для лиття під тиском

Варіант лиття під тиском текстури відрізнятиметься в залежності від кількох причин. Це може бути пов'язане з якістю матеріалів чи хімічним складом. При роботі з компанією, що займається формуванням, важливо вибрати найкращу поверхневу текстуру. Ось деякі фактори, які слід враховувати, перш ніж вибрати поверхневу текстуру для вашої деталі.
Естетика та функціональність
Текстура, отримана під тиском, може поліпшити зовнішній вигляд деталей, одночасно оптимізуючи їх функціональність. Тип бажаної естетичної цінності деталі допоможе визначити рівень обробки поверхні.
Вибір матеріалу
Перед тим, як вибирати конкретну текстуру поверхні, також необхідно враховувати матеріал. Різні матеріали мають різні фізичні та хімічні властивості. Температура плавлення відіграє важливу роль у здатності матеріалів забезпечувати певну обробку поверхні.
Температура та швидкість упорскування
Швидкість упорскування розплаву відіграє ключову роль і її необхідно враховувати. Якщо ви хочете отримати блискучу поверхню деталі, вам необхідно використовувати високу швидкість упорскування. Чим швидше заповниться порожнина форми, тим менше дефектів і дефектів, що забезпечить кращий зовнішній вигляд.
Нарешті, текстура під час лиття під тиском підвищує естетичну цінність і покращує функціональність продукту. Потрібно розуміти, які текстури поверхні можна отримати.
Крім того, щоб отримати найкращі результати, вам необхідно працювати з професійною компанією з лиття під тиском. Ми допоможемо вам зробити правильний вибір ваших деталей, тому що ми розуміємо важливість текстур пластику та металу та їх тонкощі. Для отримання більш детальної інформації, зв'яжіться з нами.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Як працює напрямна для ливарної форми
Переваги лиття під тиском ПММА

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *