Блог

Як безпечно закріпити вантаж під час транспортування — БЛОГ

Please log in or register to do it.

[ad_1]

Чекайте на непередбачуваного

Якщо ми хочемо, щоб товар дійшов до отримувача в ідеальному стані, ми маємо ретельно спланувати кожний етап процедури перевезення. Необхідно враховувати всі фактори, які можуть вплинути на умови перевезення і наразити на небезпеку продукцію, а також характеристики самого вантажу (в сенсі вантажу, що перевозиться): кількість/кількість вантажів, матеріальний стан і чутливість до зовнішніх впливів. факторів та, що особливо важливо, їх розмірів. Це має вирішальне значення для розробки способу упаковки та розміщення продукції, оскільки товари перевозяться навалом або поштучно, міцні або тендітні, дрібні або великі предмети. Такі знання дозволять вам вибрати відповідний транспортний засіб та врахувати оптимальний маршрут перевезення (за певних обставин бажано уникати доріг нижчої якості, навіть якщо це заощадить час та витрати). Відсутність достатніх знань про вантаж, що перевозиться, або його розміри збільшує ризик вибору неправильного способу його закріплення і закріплення. Тому ми не можемо бути впевнені, що вантаж не розхитається та не розсипається під час транспортування.

Матеріали, що перевозяться навалом — від сировини, такої як руда, вугілля, пісок, до харчових продуктів, таких як зернові, цукор, сіль або корми, — повинні бути рівномірно розподілені у вантажному просторі. Якщо є ризик, що матеріал здуває вітром, необхідно накрити його брезентом. Упаковка сипких матеріалів також є добрим рішенням.

Рішення, адаптовані до ваших потреб

У разі твердих вантажів належне кріплення вантажу також запобігає пошкодженню під час транспортування. Особливо це стосується продукції, яка зазвичай перевозиться у захищених упаковках індивідуально чи колективно. При транспортуванні делікатних вантажів потрібна підвищена обережність та дотримання рекомендацій виробника, наприклад, зберігання їх у правильному положенні. Щоб уникнути зіткнень одиниць товару та їхнього випадкового переміщення всередині транспортного засобу, між ящиками/піддонами з товаром слід залишати зазори; у такому разі порожні місця слід заповнити звичайними піддонами, поставленими боком або мішками. Залежно від виду товару, його ваги та способу зберігання ми можемо додатково закріпити вантаж клинами або зв'язати його найтовами.

Іноді товари необхідно закріпити, зв'язавши їх ланцюгами, стяжними ременями, сталевими стрічками чи дротом. В цьому випадку варто перев'язати його як упоперек, так і вздовж, мінімум по два рази на кожну сторону. Також слід перевірити, чи правильно натягнуті кріплення.

Правильне впакування має важливе значення

Вибір потрібної упаковки має вирішальне значення для забезпечення безпечного транспортування товарів. Тип матеріалу, з якого виготовлено упаковка, залежить від індивідуальних потреб і повинен бути адаптований до типу продукту, що транспортується. У разі легких та невибагливих товарів це може бути фольгована або картонна упаковка, у певних ситуаціях також використовуються дерев'яні чи металеві рішення. Коробки із міцного пластику – надзвичайно універсальне рішення, яке суттєво знижує ризик пошкодження продукції під час транспортування.

Варто стежити за тим, щоб транспортна упаковка мала розмір, аналогічний розміру товару, що відправляється. Це знизить ризик переміщення товару по порожньому простору упаковки.

Безпека в коробці та на піддоні

Як упаковка посилок, так і підготовка більших товарів до транспортування вимагають продуманого розташування товарів усередині упаковки, а також застосування заходів щодо зниження ризику та амортизації будь-яких поштовхів та впливів. Іноді досить використовувати прості наповнювачі, наприклад, фольговані подушки, надуті повітрям або звичайну пухирчасту плівку. Вільний простір можна зменшити, використовуючи невеликі пінопластові елементи. Однак ситуація трохи складніша у випадку з більшою упаковкою, наприклад пластиковими ящиками. Потім товар можна закріпити спеціальними ременями, які використовуватимуться для кріплення товару до коробки. Це особливо важливо у разі повітряного транспорту.

При транспортуванні сипкі або товари в ящиках часто укладаються на піддони у вигляді штабелів. Для кріплення таких вантажів зазвичай використовують стрейч-плівку, затискні стрічки, захисні сітки, картонні перегородки та куточки, пінопласт та подушки безпеки. Важливо ретельно вибирати кількість та тип захисних матеріалів залежно від розміру та характеру товару. Також дуже важливо рівномірно розподілити товар на піддоні, щоб запобігти перекісу або зміщенню вантажу під час руху. У разі вантажів, що не мають єдиної форми або неправильної форми, слід застосовувати додаткові стабілізуючі елементи, наприклад, картонні бічні стінки, які оберігають вантаж від зміщення при транспортуванні.

Маркування делікатних товарів

Всі перераховані вище дії можуть виявитися недостатніми, якщо ми не забезпечимо чітке маркування, яке повідомляє перевізнику, який тип вантажу ми передаємо. Це особливо важливо у разі продуктів, які потребують спеціальної обробки; Для транспортних компаній це стане сигналом бути особливо уважними при завантаженні та розвантаженні. Нанесення на коробки/ящики/штабелі спеціального маркування, що є чіткими інструкціями для транспортних компаній, стосується не тільки вантажів з делікатних матеріалів (наприклад, скла), але й усіх незвичайних речовин, електронного обладнання тощо, особливо у випадку морського перевезення . а тим більше повітряним транспортом.

Короткий зміст

Правильне кріплення вантажу, призначеного для перевезення, залежить від його технічних характеристик. Найголовніше — завжди стежити за тим, щоб у ньому не було незакріплених елементів, що він стійкий, що упаковка не пошкоджена та що перевізник знає всі деталі, необхідні для правильної організації перевезення. Хоча ніхто не може гарантувати, що транспорт дійде до одержувача в цілості та безпеці – наприклад, через виникнення непередбачених транспортних подій, наприклад, аварій – дотримання вищевказаних правил обмежує ризик до прийнятного мінімуму.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

[ad_2]

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Все, що потрібно знати про Tesla Cybertruck - Molda
Застосування лиття під тиском автомобільної промисловості.

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *