Блог

Які товари можна зберігати на напіввідкритому складі?

Please log in or register to do it.

Не просто чотири стіни

Певні товари можна зберігати безпечно і без витрат на інвестиції в складські будівлі: як на відкритому повітрі (у так званих відкритих складах, тобто у дворах без даху), так і у дворах, обладнаних критими конструкціями, наприклад, навісами (тобто .на напіввідкритих складах). Останні можна використовувати для зберігання товарів, стійких до температурних коливань або потребують циркуляції повітря, але вони повинні бути захищені від опадів. Напіввідкритий склад — це споруда, що складається з двох або трьох стін, покрита дахом і відкрита хоча б з одного боку. Стіни не обов'язково повинні бути або навіть не повинні бути ідеально герметичними, адже на відкритому складі зберігаються товари, що вимагають постійного припливу свіжого повітря.

Напіввідкритий склад не обов'язково повинен бути постійно прикріплений до землі і не повинен мати фундаменту або фундаменту. Це значно спрощує його переміщення чи розширення. З іншого боку, щоб належним чином захистити товар, що його зберігається, його слід обладнати підлогою з асфальту, бруківки або іншого міцного матеріалу. Усередині склад напіввідкритого типу суттєво не відрізняється від складів інших типів. Товари можна зберігати прямо на землі, усуваючи необхідність у навантажувачах, сходах та іншому обладнанні, або на палетних стелажах (для зручного зберігання будівельних матеріалів, наприклад, мішків з цементом, бруківкою або блоками) та стелажах (здатних підтримувати товари). вагою від 150 до 500 кг. Завдяки такій конструкції ви зможете використовувати наявну площу по всій висоті складу, а не лише у нижній частині. Залежно від висоти полиць напіввідкриті склади можуть використовуватися для низького, середнього або високого зберігання (подібно до закритих складів). Якщо всередині зберігаються довгомірні предмети (наприклад, металеві прути, сталеві профілі, дошки тощо), варто встановити консольні полиці. Також слід не забути покрити меблі для зберігання антикорозійними фарбами, щоб захистити її від дощу та вологого повітря.

Товари на напіввідкритому складі

Поширеним видом товарів, що зберігаються на напіввідкритих складах, є матеріали для будівельної галузі, які добре переносять природні умови навколишнього середовища, якщо вони не зберігаються на відкритому повітрі і не піддаються впливу снігу або дощу. До них відносяться, серед іншого: керамічна арматура та мішки з цементом, гіпсом, гравієм та піском. На виробничих підприємствах, наприклад, на лісопильних заводах, напіввідкритий склад можна використовувати для зберігання дерев'яних дощок, алюмінієвих профілів або листового металу. Через невисоку вартість створення та утримання складів такого типу їх охоче використовують і як тимчасове місце для зберігання товарів – на будівельних майданчиках або поблизу інших інвестицій. Напіввідкритий склад у будівельній сфері використовується не тільки для зберігання товарів на продаж. Іноді його використовують і компанії, що займаються інвестиційними проектами, — вони можуть зберігати під навісом, наприклад, будівельну техніку або запаси матеріалів. Тоді вони належним чином захищені від дощу, і водночас працівники мають до них легкий доступ у разі потреби.

Склади як навісів також часто зустрічаються у сфері логістики, тобто. там, де зберігаються різні види товарів. Потім доповнюють інші місця зберігання. Проте є товари, які погано переносять умови напіввідкритих складів. Насамперед слід згадати продукти харчування, які зазвичай зберігаються на закритих складах. Крім того, більшість хімікатів чутливі до погодних умов, у тому числі: засоби для чищення, виробничі матеріали і т. д. Вони найчастіше вимагають зберігання в певних умовах, забезпечити які можна тільки в закритих приміщеннях. Бувають також ситуації, коли зберігання товару досить відкритого складу. Це стосується виробів, стійких до сонця, зміни температури та дощу. Таким чином, можна скоротити витрати на зберігання продукції без шкоди для неї.

Переваги та недоліки напіввідкритих складів

До переваг складів цього типу належать низькі інвестиційні витрати (порівняно зі складами закритого типу) та низькі витрати на утримання; можливість використання їх як тимчасової конструкції та можливість легкого переміщення з місця на місце (через відсутність фундаменту); можливість безкоштовного використання топкового обладнання на складі напіввідкритого типу; а також зручність та можливість зберігання товарів, нечутливих до зміни температури та вологості повітря. До недоліків закритих складів належать: неможливість зберігання товарів, чутливих до частих змін температури та вологості; обмежений (не завжди) доступ до електрики та води, складна організація соціальних та санітарно-гігієнічних об'єктів; ризик збитків внаслідок сильних штормів або злив; нарешті, необхідність використання машин (та інфраструктури), стійких до змін температури та вологості.

Короткий зміст

При виборі типу складу рішення має бути адаптовано до типу товару, що зберігається, і потребам компанії. Вибравши напіввідкритий склад, ми можемо скоротити багато початкових та експлуатаційних витрат і отримати велику складську площу. Однак слід пам'ятати, що він адаптований лише під конкретний вид продукції, лише частково стійкий до зміни погодних умов.

Автор повідомлення:

Моніка Сойка — Фахівець з маркетингу

Джерело інформації для статті надав: BekuPlast

Як виготовляють пластик і для чого він використовується?
Що можна зберігати на відкритому складі?

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *