Прес-Форми

Знак течії під час лиття під тиском: причини та рішення

Please log in or register to do it.

Що таке марка потоку під час лиття під тиском? Мітку потоку зазвичай називають лінією потоку, що виникає у процесі лиття під тиском. Сліди течії при лиття під тиском — це дефекти, які проявляються у вигляді лінії або серії ліній, що утворюють малюнок, що відрізняється за кольором інших частин відлитого матеріалу.
Слідів плинності під час лиття під тиском можна уникнути, якщо вжити відповідних заходів. Індустрія лиття під тиском пластмас забезпечує виробництво безпечних пластикових виробів для різних галузей. І він успішно створює ідентичні продукти у великих масштабах.
Цей процес включає у собі впорскування розплавленого матеріалу у форму. У процесі формування пластмас використовуються кілька матеріалів, включаючи пластмаси, метали, скло, кондитерські вироби та еластомери.
Якщо вам цікаво, як розпочати бізнес з лиття пластмас під тиском або вам потрібно виробляти пластмаси у великих кількостях для вашої компанії, важливо розуміти систему та процес. Виробництво пластмас є прибутковим: очікується, що до 2050 року виробництво пластмас подвоїться.
Виробництво ливарних пластмас — це одночасно мистецтво та наука. Для запобігання помилкам необхідні хороші технічні знання та досвід. Ці помилки можуть призвести до величезних втрат для компаній, особливо у великосерійному виробництві.
Тому важливо знати деякі поширені дефекти лиття під тиском та способи їх усунення. Ця посада присвячена ознакам потоку. Але наведено нижче список інших поширених помилок при виготовленні пластикових форм для лиття під тиском.

Сліди раковини

Невеликі поглиблення можуть виникнути у товстіших ділянках ливарної форми, коли відбувається усадка всередині готової продукції. Сліди руйнування виникають у результаті недостатнього часу остигання матеріалу у формі.

Вакуумні порожнечі

Це нерівні простори з повітрям, які захоплені поблизу поверхні або всередині продукту. Вакуумні порожнечі можуть виникнути в результаті виливка деталі з форми, коли дві деталі не вирівняні належним чином. Це також може бути пов'язане з нерівномірною коагуляцією.

Зварювальні лінії

Процес витікання розплавленого пластику із різних форм може створювати лінії у формі площини. Це викликано неправильним з'єднанням двох і більше фронтів потоку.

Короткі кадри

Це відбувається, коли розплавлений пластик не потрапляє в якусь порожнину форми. Це може статися через неправильне калібрування потужності дробу, що призводить до нестачі пластику для заповнення пробілів.

Причини розтікання під час лиття під тиском

Зазвичай вони проявляються у вигляді ліній, смуг чи візерунків, колір яких відрізняється від кольору продукту. Декілька факторів можуть бути причиною появи слідів плинності під час лиття під тиском.

Низька швидкість упорскування

Сліди перебігу під час лиття під тиском можуть з'явитись при низькій швидкості впорскування. Коли це відбувається, важко створити струменевий струмінь, що допускає появу нерівностей у поверхневому шарі, що викликають утворення слідів потоку. Крім того, якщо продукт занадто густий, а заслінка маленька, це може уповільнити швидкість наповнення, що призведе до появи слідів потоку.

Низька температура прес-форми

При низькій температурі форми поверхневий шар швидко твердне, що ускладнює досягнення струменевої течії, що призводить до утворення слідів течії. Це також може статися, коли верхній шар твердне швидше, ніж смола.

Рішення для усунення слідів плинності під час лиття під тиском

Зазвичай виробники контролюють продуктивність обладнання, що використовується у процесі формування, щоб гарантувати, що форсунки працюють на відповідній швидкості. Інспектори перевірять зразки пластикових виробів щодо структури течії.
Якщо вони помітять будь-які ознаки плинності під час лиття під тиском, вони внесуть необхідні коригування перед заливкою наступної партії з використанням того ж обладнання.
Пластикові вироби з ознаками течій часто-густо продаються за нижчою ціною, навіть якщо при цьому не відбувається зниження їхньої функціональності. Багато компаній намагаються виготовляти пластикові вироби без слідів течії, коли виробництво потребує гладких поверхонь. Ось кілька рішень для позначки потоку під час лиття під тиском.

Збільшити швидкість упорскування

Цей метод ефективний усунення слідів плинності. Збільшення швидкості упорскування може зменшити або повністю виключити появу слідів потоку. Однак, якщо формований продукт товстий, а литник маленький, це може вплинути на швидкість наповнення.

Уповільнити затвердіння поверхні

Інший спосіб зменшити появу слідів плинності — підвищити температуру форми. Це полегшує утворення потоку та зменшує утворення слідів потоку. Ці заходи повинні бути реалізовані вміло, щоб запобігти виникненню інших проблем.
Іноді сліди перебігу при литті під тиском навмисно створюються шляхом регулювання швидкості упорскування. Пластик може охолонути і сформувати візерунок. Ви можете створити цікавий дизайн на пластикових виробах, регулюючи різні швидкості на протязі всього процесу.

Необхідність зниження дефектів під час лиття під тиском

При виконанні робіт з лиття під тиском важливо дотримуватися стандартних процедур. Невелика зміна процесу може змінити результат. У багатьох випадках це означає, що ви не отримаєте найкращих результатів і, швидше за все, зіткнетеся зі втратою ресурсів. Щоб уникнути цих помилок, необхідно освоїти процес, який ви зможете послідовно слідувати з часом.
Деякі зовнішні змінні, які можуть вплинути на процес лиття під тиском, включають: консистенція пластмас, що обробляються, і термодинамічні властивості ливарної форми. Однак, ми знаємо, що повністю виключити зовнішні змінні неможливо. Проте оператор може докласти зусиль для зменшення впливу.
Ми визначили деякі з кращих способів уникнути слідів плинності під час лиття під тиском. Однак деякі екологічні елементи також можуть істотно вплинути на результат формування. Ці елементи можуть змінювати процеси, впливаючи на умови, де вони здійснюються.
До таких елементів відносяться рівень вологості на заводі, температура навколишнього середовища та висота оброблюваного продукту. Зокрема, рівень вологості може спричинити гідроліз у формі, що суттєво впливає на процес. Іншими словами, якщо ці елементи можна підтримувати на належному рівні, можна уникнути поширених помилок, таких як плями розтікання під час лиття під тиском.
Зрештою, лиття під тиском — це складний процес, який може зіткнутися із проблемами. Вплив дефектів може вплинути на якість та естетику продукту. Фізичні умови процесу формування повинні бути перевірені для запобігання дефектам. Завітайте на наш сайт для отримання додаткової інформації.

Джерело інформації для статті надав: MolDie

Що потрібно знати про лиття під тиском
Як уникнути лиття під тиском і досягти кращих результатів - Moldie

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Reactions

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *